Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer NM i kettlebell sport på Sunndalsøra: Vil ha lokal drahjelp

Arrangerer NM i kettlebell sport på Sunndalsøra

Artikkelen er over 3 år gammel

Helga 10.–11. november arrangerer Lockout Kettlebell Club på Sunndalsøra NM i kettlebell sport. – Vi skal lage en folkefest, og lage det beste NM i kettlebell noensinne, sier styret i klubben.

Lockout Kettlebell Club er godt i gang med forberedelsene til å arrangere NM, men for å få det til er de avhengig av lokal støtte.

– Her må sunndalingene kjenne sin besøkelsestid og komme på arrangementet. Publikum får komme inn gratis for å få med seg øvelsene, sier styremedlem Grete Røen.

Det trengs også folk som kan hjelpe til under arrangementet, særlig når man rigger opp og rigger ned.

Hundre deltakere

Arrangementet foregår i Sunndal sportshall. Arrangøren legger vekt på at det blir et sunndalspreg på NM.

– Vi er godt i gang. Siden vi skal være her så skal det vises at det foregår i Sunndal. SFO skal lage diplomene, og vi håper å få laget medaljene lokalt, sier Stig Oldervik i Lockout Kettlebell Club.

Og målet for antall deltakere er også klart, men de er klar på at det kommer til å koste mye penger.

– Målet er 100 deltakere fra hele landet. Dermed blir det en del utgifter. Vi vil profilere våre sponsorer på deltakerskjortene. Sponsorer får sett opp plakater og roll-ups. Vi håper selvsagt at mange lokale bedrifter bidrar, og alle beløp mottas med takk, sier Oldervik.

Sunndal kommune støtter allerede arrangementet med 10.000 kroner.

– Vi skal også dele ut goodie bags til deltakerne, så dersom det er bedrifter som kan bidra med innhold i dem, så er vi veldig takknemlig for det, sier Oldervik.

Dra Sunndal satser klubben på ti eller fler deltakere.

Fire øvelser

Det konkurreres i fire øvelser der det er om å gjøre å løfte flest mulig repetisjoner på ti minutter, i forskjellige klasser. Lockout Kettlebell Club har nylig fått flere medaljer i kettlebell sport i VM i Milano. Det vil nok klubben forsvare mot sultne deltakere fra hele landet. Publikum kan være med å heie fram hjemmelaget.

– Jeg har bedt hele slekta komme, ellers blir det ikke julegaver, ler Britt Iren Bæverfjord.

Kommentarer til denne saken