Håper å slå verdensrekord under NM i helga

Arrangører og utøvere: Carina Hansen, foran, Anne Grete Rød, Britt Iren Bæverfjord, Grete Røen og Stig Oldervik er i rute med arrangementet. Alle skal også delta i konkurransen.

Arrangører og utøvere: Carina Hansen, foran, Anne Grete Rød, Britt Iren Bæverfjord, Grete Røen og Stig Oldervik er i rute med arrangementet. Alle skal også delta i konkurransen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Når NM i Kettlebell sport går av stabelen i Sunndal i helga, er det meg flere utøvere fra Sunndal. Alle i arrangementskomiteen stiller også i konkurransen. En norsk deltaker i verdenstoppen kommer med mål om verdensrekord.

DEL

Arrangøren gleder seg til helga når deltakerne i NM i Kettlebell sport inntar Sunndal sportshall. Påmeldingen er god, og det vil bli konkurranse om gull, sølv og bronse i vektklassene junior, senior, veteran 1 og veteran 2, som hver har forskjellige øvelser. Det er 13 lokale utøvere fra Sunndal som deltar i NM. Fem av dem er også med i arrangementskomiteen.

– Vi er i rute med arrangementet. Det neste som står for tur nå er å rigge opp i Sunndal sportshall, og det begynner vi med på fredag ettermiddag, sier Stig Oldervik som er med i arrangementskomiteen.

På grunn av nøtteallergi blant deltakere, så oppfordrer arrangøren innstendig om å overholde forbudet mot peanøtter under NM. Det er satt opp plakater om dette på NM-området, men her understreker arrangøren hvor viktig dette er.

Publikum

Publikum ønskes velkommen til åpningsseremoni lørdag formiddag. Arrangementet er gratis for publikum. Det blir konkurranser utover lørdagen, og igjen på søndag formiddag. Premier blir delt ut etter at dagens konkurranser er ferdig lørdag og søndag.

– Vi selger kaffe og kaker med mer, og varmmat, sier Carina Hansen i arrangementskomiteen.

– Vi oppfordrer alle om å ta turen innom NM og støtte opp om arrangementet, sier arrangørene.

Verdensrekord?

Øvelsene i Kettlebell sport består i all enkelhet av å løfte vekter, eller kettlebells. Selve løftene er imidlertid langt fra enkle. Øvelsene spenner over å løfte en kule på tolv kg så mange ganger som mulig i ti minutter til å løfte to kuler på 32 kg hver så mange ganger som mulig over ti minutter. Det et ekstremt tungt.

– Her kan heiarop fra publikum være med å hjelpe fram utøverne, sier Oldervik.

I tillegg kan NM skilte med et verdensrekordforsøk. En kvinnelig utøver fra Førde skal i helga forsøke å sette verdensrekord i sin vektklasse.

– Beate Kårstad Støfring skal løfte repetisjoner av 2x24 kg i et forsøk på å få verdensrekord. Det bør publikum få med seg, sier Oldervik.


Artikkeltags