Gå til sidens hovedinnhold

Kinolerretet neste for Hegerberg og Lyon etter mulig mesterligatriumf

Søndag 30. august kan Ada Hegerberg og Lyon ta sitt femte strake mesterligatrofé. I neste måned slippes en dokumentarfilm om det enestående franske kvinnelaget.

Hegerberg er på vei tilbake fra korsbåndskade og blir trolig ikke å se på banen i mesterligafinalen mot Ingrid Syrstad Engens Wolfsburg søndag. Suverene Lyon må likevel finne seg i å bære favorittstempelet.

Lagets dominans i Europa de siste ti årene er bemerkelsesverdig. Seks ganger har Lyon vunnet mesterligaen i den perioden, og hjemme i Frankrike har det blitt 14 strake seriemesterskap.

Hegerbergs lag har ikke tapt en kamp i Europa siden 2017.

Nå blir suksessen kinofilm. I neste måned lanseres dokumentaren «Les Joueuses», på norsk spillerne. Der følger regissøren Stephanie Gillard Lyon-troppen på og utenfor banen i 2018/19-sesongen. Den endte med seier både i serien, cupen og mesterligaen.

Filmens undertittel «Pas La Pour Danser» (ikke her for å danse) henspiller på spørsmålet Ada Hegerberg fikk da hun ble tildelt Gullballen som verdens beste fotballspiller i desember 2018. På scenen spurte den franske diskjockeyen Martin Solveig om den norske verdensstjernen kunne «twerke».

Hegerberg svarte med et kontant nei.

Den slags episoder er ikke helt uvanlig for verdens beste kvinnelige fotballspillere. Det vises allerede i traileren til filmen. I en scene fra en sportsbutikk blir Lyon-spillerne spurt hvilket nivå de spiller på.

– Er dere proffer allerede? Spør personen når han får svaret.

Filmen «Les Joueuses» har kinopremiere 9. september.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken