Kirken følger koronautviklingen – avlyser arrangement i Øksendal

Hov kirke. (Arkiv)

Hov kirke. (Arkiv)

Både i Sunndal og Tingvoll holder kirken et øye med konsekvensene av koronaviruset, men foreløpig er alle funksjonene i sving.

DEL

Biskopen i Møre gir menighetene sine råd om å følge Folkehelseinstituttets retningslinjer til enhver tid, og at man skal forholde seg til lokale helsemyndigheter. Begge steder har det vært en gjennomgang av forholdsregler, for på best mulig måte å forebygge smitte.

Fra menighetskontorene får Aura Avis opplyst at ingen forventer samlinger av over 500 mennesker. Biskopen har imidlertid avlyst et ungdomsting som skulle vært holdt i Øksendal i helga som følge av smittefare. Det er utsatt på ubestemt tid.

Det var også planlagt en gospelnight i Hov kirke i slutten av mars. Der har aktørene selv avlyst og utsatt arrangementet.

Utover dette går alle funksjonen i kirkelig regi som planlagt. Biskopen oppfordrer alle om å ta vare på egen helse, og at alle må ta hensyn til de sårbare de møter i sin tjeneste for ikke å bringe smitte videre.

Konfirmasjonsundervisningen og barne- og ungdomsarbeidet vil gå som vanslig inntil videre. Så lenge skolene holder åpent, vil kirkekontoret følge samme linje.

Artikkeltags