Gå til sidens hovedinnhold

Kjøligste mai på 23 år

Artikkelen er over 1 år gammel

Mai var en kald måned i store deler av landet. Månedstemperaturen lå 1,1 grad under normalen, og dermed ble årets mai måned den kaldeste siden 1997.

Det viser månedsstatistikken fra Meteorologisk institutt.

Relativt kaldest var det i Vestland, i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland, der enkelte målestasjoner målte gjennomsnittstemperaturer opptil tre grader kaldere enn normalt, og i Møre og Romsdal og Trøndelag målte flere stasjoner opptil tre ganger den normale nedbørsmengden.

For hele landet var månedsnedbøren 10 prosent mer enn det som er normalt for mai måned, men noen målestasjoner i Innlandet og Viken fikk under 25 prosent av normal nedbørsmengde.

Varmest i Stjørdal

Den høyeste temperaturen registrert i Norge i mai var 27,5 grader på Kvithamar i Stjørdal i Trøndelag, målt 31. mai. Kaldest var det ved Finsevatn på Ulvik i Vestland 5. mai med -17,4 grader.

Høyeste snittemperaturer var det i Asker, Sarpsborg, Moss og Drammen, med temperaturer over ti grader. Likevel var det også her kaldere enn normalt.

De fleste stedene var det kaldere enn vanlig, men noen stasjoner lengst øst i Troms og Finnmark hadde avvik på 1,5 til 2 grader over normalen.

Vått i Etne

Tørrest i mai var det på værstasjoner i Skjåk, Dovre og Fåvang, med 4 til 6 millimeter nedbør, som er nedbørsmengder under en firedel av normalt.

Mest regnet det på Basura på Etne i Vestland, med 268 millimeter. 4. mai kom det hele 63,2 millimeter nedbør ved målestasjonen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken