Selskapene ble enige om oppkjøpet i november 2022, og nå er det gjennomført.

- Oppkjøpet vil styrke oss med kompetanse fra det som er noen av Norges flinkeste app-utviklere. Dette vil bedre vår posisjon i eksisterende og nye markeder. Etero og Adept utfyller hverandre kompetansemessig, noe som vil gjøre oss i bedre stand til å levere komplette løsninger. Det sier daglig leder hos Etero AS, Stian Sundsbø i pressemeldingen. Han påpeker også at Etero er i en vekstfase.

Sunndaling

Adept Mobile AS ble startet i 2010 som et rent apputviklingsselskap.

– Vi har holdt på med apputvikling siden mobile apper ble et begrep, og anser oss om et av selskapene i Norge som har lengst fartstid innenfor faget, sier Christian Helge Sivertsen, daglig leder i Adept Mobile AS.

Spesialfeltene til selskapet er blant annet avanserte kartløsninger, maskinlæring og kunstig intelligens.

Siden 2010 har selskapet laget over 150 apper til små og store aktører. På kundelista står navn som Kongsberg, Lerøy, Oslo Børs og Telenor, men også mindre aktører.

– Ved å bli en del av Etero er plutselig veien til å realisere flere av våre egne produktidéer også kortere, både kompetanse- og kapasitetsmessig, legger han til.

Både Sivertsen og sunndalingen Ole Thomas Ødegaard, som er senior utvikler i Adept, går inn på eiersiden i Etero AS.

Etero ble etablert i 2020 av Hans Gunnar Hansen og Stian Sundsbø. Selskapet ble startet medet ønske om å skape et miljø for teknologi og utvikling av programvare. Selskapets fokusområder er blant annet mobile apper, webapplikasjoner, integrasjoner og rådgivning innen digitalisering og sikkerhet.

Vil etablere kompetansemiljø

- Vi har flere mål vi ønsker å oppnå, men det viktigste er kanskje å skape en lokal merkevare og en attraktiv arbeidsplass. I tillegg til å være en “go to”-aktør når det kommer til digitalisering og utvikling av programvare, ønsker vi å bidra til vekst i IT-miljøet i Molde og være med å sette Molde på kartet som en “tech-by”, forteller Hans Gunnar Hansen, styreleder i selskapet.

Christian og Stian er samstemte i at timingen på oppkjøpet er perfekt. Christian røper at de i lengre tid har vært på leting etter noen å ta “det neste steget” med i Adept Mobile.

- I forbindelse med sammenslåingen har vi allerede ansatt en app-utvikler og søker flere engasjerte IT-hoder, både innenfor UI/UX-design og web-utvikling.

De forteller også at de ser en viktig oppgave å rekruttere nyutdannede for å sørge for at IT-miljøet i Molde skal fortsette å blomstre.

- Vi har tro på at en god miks av erfarne og nyutdannede er en viktig suksessfaktor!