Klaveness var en av elleve kandidater til i alt sju åpne styreplasser, hvorav fire kandidater stilte til gjenvalg. Valget foregikk under Uefas kongress i Lisboa.

Hun fikk 18 stemmer, og det var nest færrest i feltet. Den siste styreplassen gikk til den omstridte ukraineren Andrij Pavelko med 31 stemmer. Uefa-president Aleksander Ceferin stilte til gjenvalg uten motkandidater.

Den norske fotballpresidenten var den eneste kvinnelige representanten som gikk for en av de åpne plassene. Det er også satt av et eget kvinnesete blant de 20 medlemmene, og der ble waliseren Laura McAllister valgt inn.

Klaveness var selv smått pessimistisk rundt egne sjanser før valget, blant annet fordi flere andre nordiske fotballpresidenter er med i styret eller stiller til valg.

Hun hadde samtidig støtte fra store fotballnasjoner som England og Tyskland, og NTB erfarer at også Sverige stemte på henne i onsdagens valg.

Syrlig melding

Ada Hegerberg responderte på nyheten med en Twitter-melding hvor hun på syrlig vis skriver at hun later som om hun er sjokkert.

– Samme gamle leksa. La oss prøve å ikke gi opp, skriver fotballstjernen fra Sunndal videre.

Hegerberg har ved flere anledninger hyllet Norges fotballpresident. Hun har blant annet uttalt at Klaveness var helt avgjørende for beslutningen om å gjøre comeback på landslaget.

I fjor omtalte hun Klaveness sin tale på Fifa-kongressen i Qatar, hvor fotballpresidenten kritiserte både FIFA og VM-arrangørene da hun tok til orde om menneskerettighetene som blir brutt i Qatar, som «et av de største øyeblikkene i sportshistorien».

– Norge og Skandinavia skal være foregangsnavn på demokrati. Vi er nødt til å backe Lise, hun er gull verdt. Hun tok en for laget, sa Hegerberg til NRK da.

Tilbake etter skade

Hegerberg (27) er endelig tilbake for klubb og landslag etter et skadeavbrekk. Nylig gjorde stjernespissen comeback på fotballbanen. Da scoret hun for Lyon etter kun ett minutt som innbytter. Nå er hun også klar for landslagsspill i Norges oppkjøringskamper før sommerens VM-sluttspill.

Hun sier til TV2 onsdag at den siste skadeperioden, som holdt henne ute i over 200 dager, var vanskelig å takle.

– Det har vært utrolig tøft, men nå som jeg er tilbake, har jeg det helt supert, sier hun.

Hegerberg har de siste årene hatt flere langvarige skadeopphold. Det siste kom da hun måtte ut etter et kraftig spark på venstrebeinet i Norges 1-0-seier over Belgia i VM-kvalifiseringen i september i fjor.

Etterpå kom det fram at hun ikke hadde pådratt seg brudd, men var likevel først tilbake i mars. Hegerberg vil ikke ut med hva slags skade hun har slitt med.

– Det er veldig sårt og personlig å være skadet. Det er tøft mentalt å ikke alltid vite hva som er galt, sier hun.

Hegerberg deltok ikke på onsdagens landslagstrening. Torsdag skal Norge møte Spania på Ibiza, mens Sverige venter til testkamp i Göteborg 11. april.