Det sier stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) fra Surnadal til VG. Bakgrunnen er at gruppeleder for partiet, Marit Nerås Krogsæter, startet møtet i fylkestinget tirsdag morgen med å presisere at en kronikk Klinge har skrevet, ikke representerer partiets standpunkt.

Kronikken begynner med: «Det er ingen grunn til å rote det til: Vi menneske har to kjønn, kar og kvinnfolk, på same måte som høns består av hane og høne. Det er ikkje uforskamma å understreke dette. Men det er visst nødvendig.»

– Jeg ønsker å beklage at kronikken til Klinge som blir oppfattet som Senterpartiet sin politikk. Jeg har fått meldinger fra flere som reagerer på budskapet som kommer frem gjennom kronikken og har blitt oppfordret til å nyansere budskapet, sa Krogsæter til fylkestinget.

Nå svarer Klinge i VG:

Det verste med dette at det ikke er jeg som er fienden, de burde heller rette seg mot de som faktisk kommer med hatefulle ytringer, sier hun.

Klinge legger til at hun ble overrasket da hun hørte at partikollegaen hadde tatt opp saken i møtet i fylkestinget.

– Det kom som en overraskelse da jeg hørte at det hadde skjedd, og jeg synes det er rart at det blir tatt opp i et fylkesting. Jeg er veldig moderat i mine uttalelser, og reaksjonene jeg har mottatt passer ikke til mine uttalelser, sier Klinge.

Hun sier hun ikke kommer til å beklage.