Fra nå kommer papiravisa ut to ganger i uka

Lars Steinar Ansnes, ansvarlig redaktør/daglig leder i Aura Avis.

Lars Steinar Ansnes, ansvarlig redaktør/daglig leder i Aura Avis.

Av

Fredag 1. november vil ikke Aura Avis sine abonnenter finne noen papiravis i postkassen. Fra og med denne uka er våre utgivelsesdager på papir tirsdag og torsdag.

DEL

Kjære leserVi har brukt mye ressurser på å informere om denne endringen den siste måneden, så jeg håper de aller fleste har fått med seg hva som skjer.

For å repetere noe av den informasjonen vi har gått ut med: Grepet med å gå ned til to papirutgivelser i uka er ikke en form for kutt eller innsparing. Det handler om strategi. Vi gjør det for å tilpasse Aura Avis en ny medietid, der leserne i stadig økende grad beveger seg over på de digitale plattformene. Så å si alle nye Aura Avis-abonnement som tegnes i dag er digitale.

Vi vet at trenden bare kommer til å forsterke seg framover. Så når leserne går i digital retning, må vi gjøre det samme. Fordi: Aura Avis skal også i framtida være en ledende nyhetsformidler i Sunndal og Tingvoll.

Frekvensreduksjonen

som Aura Avis nå gjennomfører, føyer seg inn i en trend som er i ferd med å nå avis-Norge med full tyngde. Bare i konsernet Amedia, som eier Aura Avis, har 13–14 aviser redusert antall papirutgivelser i uka det siste året. Flere vil komme etter.

Så til deg som fortsatt sverger til papiravisa, og ikke er aktiv på digitale plattformer: Papiravisa vil ikke bli et b-produkt. Den skal fortsatt være en viktig del av Aura Avis. Hver enkelt utgave blir nå fyldigere enn det du har vant med de siste årene. Som vi har gjentatt noen ganger i det siste: Du vil få litt mindre papir, men totalt på alle plattformer mer stoff enn før.

Overgangen til to papirutgaver i uka vil gi oss mulighet til å øke produksjonen i redaksjonen. Du får flere nyhetssaker og reportasjer enn før. Mer tid til å drive rent journalistisk arbeid skal gi bedre kvalitet og økt mangfold i innholdet.

Dette er ei spennende tid også for oss som jobber i avisa. Hverdagen blir annerledes. Jeg lover at vi skal gjøre hva vi kan for å utnytte hver dag og hver time til å lage et så godt lokalavistilbud som mulig.

Artikkeltags