Kommunale prisar

Erling Rød. Arkiv

Erling Rød. Arkiv

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Formannskapet i Sunndal skal no torsdag 27. august, ta stilling til om kommunen skal bruke meir pæng unødvendig.

I sak 53/20 går det fram at SUNS, Sunndal Næringsselskap AS, på vegne av Aura Avis, Sunndal Sparebank, Sunndal Næringsforening og seg sjøl, har søkt om pæng til to næringslivsprisar som dei skal dele ut. Sjøl legg dei ikkje pæng i potten.

Pæng til Storskrymten skal takast direkte av kommunekassa, og pæng til Årets grunder skal takast av det SUNS før har fått frå næringsfondet. I saksutgreiinga er det framstilt som at pængan blir tekne frå forskjellige honningkrukker. I mitt hau er det same krukka.

Kommunen har betalt prisane, 50 000 kroner årleg, i 10 år. Ordføraren har vore styreleiar i SUNS alle åra fram til i vinter, og økonomisjefen er styreleiar i Sunndal Sparebank.

Den same kommunale krukka skal og ha pæng til å drive omsorg- helse- skule- og andre lovpålagte tenester.

I sak 46/20 skriv kommunedirektøren at kommune har pængproblem og avsluttar slik:

Det er i rapporten laget en prognose som viser at uten ytterligere tiltak vil netto driftsresultat bli svekket fra negativt ca 28 millioner til negativt 51 millioner.

Situasjonen er svært utfordrende, og kommunens drift må strammes betydelig inn. Det må iverksettes tiltak som gir varige reduksjoner i driftsnivået.

Kommunedirektøren har som nevnt startet arbeidet med å tilpasse driften til situasjonen og vil komme tilbake til tiltakene både i tertialrapporteringen og i budsjettarbeidet for 2021. Gjennomføring av tiltak må starte i løpet av høsten.

Å gje merksemd til verksemder og folk som får til noko, er bra.

Dei som deler ut pængprisar, bør sjøl betale.

Dei interesserte finn sakene 46/20 og 53/20 her:

http://opengov.cloudapp.net/Meetings/sunndal/Meetings/Details/218198?agendaItemId=201121

http://opengov.cloudapp.net/Meetings/sunndal/Meetings/Details/218198?agendaItemId=201131

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken