Gå til sidens hovedinnhold

Koronasmittet bodde på hotell i Kristiansund – to personer satt i karantene

Kommuneoverlegen i Kristiansund mener det er lav sannsynlighet for koronasmitte i byen i forbindelse med at det er avdekket smitte på «West Phoenix». To personer er satt i karantene.

[Tidens Krav]: Lørdag kveld ble Neptune Energy varslet om at én person ved boreriggen «West Phoenix» hadde testet positivt på covid-19.

Riggen borer på Fenja-feltet like utenfor Kristiansund, og vedkommende som har fått påvist smitte har oppholdt seg på hotell i Kristiansund før avreise.

Kristiansund kommune ble informert om situasjonen, og søndag klokken 18 hadde kriseledelsen og smitteteamet et møte for å oppsummere hva man vet så langt.

I etterkant av møtet mener kommunen at det er lav sannsynlighet for smitte i Kristiansund.

To i karantene

«Personen som er bekreftet smittet fra boreriggen «West Phoenix» hadde en overnatting i Kristiansund før vedkommende ble fløyet ut til boreplattformen. Smitteteamet har i dag jobbet intenst med å skaffe oversikt over mulige nærkontakter», skriver Kristiansund kommune i en pressemelding.

– Risikoen for smitte i byen er til stede, men regnes som lav. Vi har satt to mulige nærkontakter i karantene, men den smittede personen har utvist veldig fornuftig sosial distansering, sier kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik i pressemeldingen.

Kristiansund kommune samarbeider nå med Seadrill om å få prøvetakingsutstyr ut til boreriggen, slik at det gjenværende mannskapet kan testes der.

Stanset boreoperasjonen

Det er 126 personer på riggen, som for øyeblikket befinner seg i Norskehavet i nærheten av feltene Heidrun og Draugen. 13 personer er isolert på lugarene sine.

Boreoperasjonen er stanset, brønnen er sikret, og tiltak og smittesporing er iverksatt. Helsepersonell ankom riggen lørdag.

Det er lenge siden noen personer bosatt i Kristiansund har testet positivt på korona. Siste positive prøve i nordmørsbyen var i månedsskiftet april-mai.

Kommentarer til denne saken