Riksvei 70 var fredag ettermiddag stengt et par timer, etter at en bobil kjørte inn en veiskrape bakfra. Rundt klokken 17.45 gikk trafikken igjen som normalt. Både før og etter trafikkuhellet utviklet det seg voldsomt med røyk fra veiskrapen, og tunnelen ble stengt, mens redningsmannskaper tok seg inn i tunnelen.

Veiskrapen skal ha fått motorproblemer i tunnelen, og det var anløp til brann med stor røykutvikling. En campingbil kjørte inn i veiskrapen bakfra, og ble stående med store karosseriskader. Personene i veiskrapen og bobilen, kom fra det uten skader.

Bilberger Svein Meland fra Oppdal Bilberging ble tilkalt, og fikk med bergingsbilen manøvrert den skadde campingbilen inn på en nødlomme.

I videoen forteller Svein Meland om hva som skjedde:

Entreprenøren som hadde veiskrapen kom med en egen lastebil, og fikk tauet veiskrapen ut av tunnelen.

Bergingsmannskapene var raskt på stedet og sørget for at viftene i tunnelen ble kjørt på maks, og de dro godt unna røyken, som kom ut enden av tunnelen mot Sunndalsøra.

Personene som var i bobilen som krasjet inn i veiskrapen, kom etter en halv time kjørende ut av tunnelen, i en annen bobil som var i følge med dem.

Det ble fredag kveld rekvirert en større bergingsbil fra Oppdal, som senere skal hente den skadde bobilen ut fra tunnelen.