Gå til sidens hovedinnhold

Kristiansunderen som brøt karantenebestemmelsene: Forelegget vil bli opphevet

Politiet meldte tirsdag ettermiddag at en mann i 50 -årene fra Kristiansund har vedtatt et forelegg på 40.000 kroner for to brudd på karantenebestemmelsene i smittevernloven.

Han kom hjem fra England 15. mars og skulle ha gått i karantene for 14 dager, men han møtte i stedet på arbeid allerede 21. mars. Noen dager etter dette hadde han influensasymptomer og møtte opp på et legesenter for testing av smitte. Testen skal i ettertid ha påvist Sars-Cov-2 og Covid-19 symptomer.

At han møtte opp på legesenteret medførte at lege og personale ved legesenteret måtte i karantene sammen med flere pasienter. Legen samt to personer han utførte arbeid for den 21. mars har i ettertid testet positivt for smitte.

– Grunnen at boten er blitt såpass høy er at vi har konstaterte gjentatte brudd på karantenebestemmelsene og dertil har han – med stor sannsynlighet – smittet tre andre mennesker. Dette har talt i skjerpende retning, sier politiadvokat Mathias Häber i Møre og Romsdal politidistrikt.

Mannen har i avhør tirsdag innrømmet straffskyld og i ettermiddag vedtok han forelegget.

Tirsdag kveld kom det følgende melding fra politiet:

Det henvises til utsendt pressemelding fra Møre og Romsdal politidistrikt tidligere i dag om forelegg på 40.000 kroner for overtredelse av smittevernloven.

Den botlagte mannen har trukket tilbake vedtakelsen av forelegget. Han hevder at han ikke har gjort seg skyldig i to overtredelser av karantenebestemmelsene, men han erkjenner den ene. Nærmere undersøkelser bekrefter mannens versjon.

Legen som ble smittet var til stede da han utførte arbeid 21. mars. Botlagte har ikke oppsøkt den smittede legen på legesenteret der han jobbet. Da han senere testet seg skjedde det i tråd med retningslinjene fra helsemyndighetene.

– Det opprinnelige forelegget vil bli opphevet og det vil bli utferdig et nytt forelegg for èn overtredelse av karantenebestemmelsene , sier politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt.

Kommentarer til denne saken