Barnets beste skal ligge til grunn i alle spørsmål som angår barn. Dette er grunnlovsfestet og en del av FNs barnekonvensjon.

Er det slik at plasseringa av sentrumsbarnehagen midt i asfaltjungelen, nærme riksvei 70 og langt borte fra skogsområder, er å ta hensyn til barnets beste?

Videre ødelegger politikerne hjemmet til beboerne i Bjørgs gate 4. Huset bygges inn med et 2 meter høyt gjerde rundt hele tomta og barnehage på 3 sider av huset. Mener virkelig politikerne at dette er nødvendig? Jeg minner om at både tomtene på Sande og Villabyen ligger klare.

Flere av argumentene for sentrumsbarnehagen holder ikke mål.

Plan-, miljø- og næringstjenesten og posisjonspolitikere har pekt på at trafikken ikke vil være et problem, at folk kan sykle og at Bjørgs gate er ei fin plassering for aleneforeldre i området som ikke har bil. Gjelder det argumentet for aleneforeldre på Tredal og Sande også?

Politikerne sier at folk som henter og leverer i barnehage ikke trenger å kjøre bil, og at ei plassering nært sentrum vil gi de muligheter til å handle og hente samtidig. Hvem på Sunndalsøra kjører sykkel med tilhenger for å frakte 6 poser fra Rema 1000 hjem - rekk opp ei hånd.

Og hva da med de som skal levere barn både på skole og barnehage, komme seg på jobb og handle når regnet pisker ned og nordvesten står innover fjorden? Det regner på Sunndalsøra hver tredje dag, viser tall fra Yr. Det er utopi å tro at en sentrumsbarnehage i Bjørgs gate er et sterkt nok incentiv til å endre våre trafikk- og kjørevaner.

Sunndal sentrum har nok av store betongklosser med billige fasader som gjør det uhyggelig for folk å oppholde seg der. Hvis politikerne ønsker å «revitalisere sentrum», burde tomta blitt brukt for å lokke folk til å ville være i sentrum.

Flytt parkeringsplasser til området ved Sunndal ungdomssenter. Bygg deretter mindre bygg hvor kaféer (som Kammerset), blomsterbutikker og lignende nisjebutikker kan drive. Flytt hurtigmatbodene opp ditt, bygg en lekeplass, sett opp benker og legg til rette for småbarnsforeldre, eldre og vinteraktivitet i Korsvollbakken. Da får du et livlig sentrum!

Med barnehage i Bjørgs gate blir sentrum dødt på helg, dødt på ettermiddag og dødt i ferier.

Det siste Sunndal trenger er nok ei forhastet og korttenkt beslutning som tar sentrumsutviklinga i feil retning.