Gå til sidens hovedinnhold

Åkerfallkonsert over to dager

Artikkelen er over 12 år gammel

Åkerfallkonserten under utvikling.

TINGVOLLVÅGEN: Årets Åkerfallkonsert på Meisingset går av stabelen søndag 8. juni.

Men arrangementet starter lørdag formiddag. Da inviterer folkedanserne i Kattsmygarlaget til dansekurs på Meisingset grendahus, og dans på Åkerfallet om kvelden.

Kvalitetsstemplet til søndagens konsert er sikret med navn som fiolinisten Susanne Lundeng fra Bodø, en eminent utøver av nordnorsk folkemusikk.

Heftige rytmer står briljante karer i Cholo Tangotrio for, Truls Waagbø, Kåre Jostein Simonsen og Frode D. Angelsen. En dansgruppe fra UL Ottar Birting skal svinge seg til tangorytmene.

På plakaten også kjente utøvere som sangeren Karianna Sommero og trekkspilleren Berit Lillevold. Kattsmygarlaget byr på folkedans, og med seg på fele har de Britt Elise Skram.

1.-4.klasse fra Meisingset skole kommer med sang, og med i følget Berit Lillevold med trekkspillet.

Kveder og sanger Anne Kleivset er den som har hatt og har hånd om det kunstneriske. Hun skal også bidra fra konsertscenen.

Nytt av året er at Åkerfallkonserten har fått sin egen komité, og ikke lenger styres av Kulturvekkå.

– Egentlig er det nybrottsarbeid i år. Konserten har fått sin egen komité hvor lag og foreninger på Meisingset er med. Og arrangementet er utvidet til to dager. Åkerfallhelga, kan være en naturlig utvikling av konserten, mener komiteens sekretær Åse Bjerke.

Komiteen består av Tora Meisingset, Åse Bjerke, Gunnhild og Ottar Hårstad, Siri Prestvik, Kirsty McKinnon og Ingunn Talgø.