Det er ikke bortkastet om en har sansen for jazz, om man har tenkt seg på en jazzkonsert. Men det går bra også uten denne indre ballasten, når konserten er som den i middelalderkirken på Tingvoll lørdag kveld. Det er sagt og skrevet at kvartetten "Jazz frå skogom" er en gjeng musikere fra øverste hylle. Det ble understreket i tingvolldomen.

Med musikanter med en fot i jazzen og en i Midtnorsk folkemusikk, fikk folk med seg et særpreg musikalsk uttrykk. Det appellerer åpenbart til mange. De som var på konserten fikk med seg spennet fra salmer, til slåtter og folketoner med kruseduller.

Heidi Skjerve har en meget vakker stemme, og musikerne eminente på sine instrumenter.  Vigleik Storaas på piano, Trygve Fiske på bass og John Pål Inderberg på baryton saksofon og som forteller.   Dette er folk som er rost opp til de øvre luftlag, og som har bidratt på mange scener og til mang en skive. Og denne aftenen fikk de 73 intens lyttende med seg en gjennomført oppfinnsom og delikat gjort konsert. Folk koste seg fra første tone til postludium.

Arrangør for konserten var Straumsnes Jazzklubb i samarbeid med Midtnorsk jazzsenter.