Lokale hefter med mye godt lesestoff til jul

Anbefales: Jul på Nordmøre, Årsskrift for Stangvik historielag og Du mitt Nordmøre byr på historier, dikt og vakre bilder fra Nordmøre.

Anbefales: Jul på Nordmøre, Årsskrift for Stangvik historielag og Du mitt Nordmøre byr på historier, dikt og vakre bilder fra Nordmøre.

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre hefter fra og om livet på Nordmøre gir mye godt lesestoff til jul.

DEL

Jula gir dager der tida får stå litt stille. Vi kaller det ofte julefreden. Vekk med nettbrett. Fram med noe varmt i koppen, en sjokoladebit på fatet og årets julefester i fanget.

Allerede ved første øyekast klarer «Jul på Nordmøre 2018» å fange julefølelsen. Framsida til Bergljot Hals oser av forventning, familiesamhold, tradisjon og gleden en finner når hatten får henge litt på snei og ikke alt behøver å være helt perfekt.

Inne i bladet er det historier som gir innblikk i livet på Nordmøre før og nå. Heftet er en reise i ulike tider og er med det på å knytte bånd mellom generasjoner. Vi blir kjent med det som var og får et frampek på det som venter. Ny leder i Nordmøre og Romsdal Ungdomslag, Reidun Flatøy, gir oppfordringen: «La kulturen leve». Hun ønsker at nordmøringene møter opp, bidra og gir av seg selv i årets som kommer.

Bildene til Tommy Rustad fyller fire vakre og storslåtte sider i «Jul på Nordmøre». Om en sitter i stolen sin og ikke er i form til å lese så gir Rustad sine bilder nok av inntrykk til at en får være med på en historiereise likevel. Bildene viser Nordmøre som en del av universet, her er det bare å la tankene fare og fantasien få leve.

Åge Fossum på Mediahuset på Sunndalsøra sørger for ryddige og delikate sider som igjen gir heftet høy kvalitet.

Lars Steinar Ansnes er leder i skriftstyret og har klart kunsten å få til et hefte som står sterkt i sin egen tradisjon og samtidig løfter blikket og går framtida i møte.

Stangvik historielag

Årsskrift for Stangvik historielag er et annet hefte som byr på mye god lesning til jul. Historien om Dampskipet Victoria som forliste natt til 24. november 1903 gjør inntrykk og gir rom for ettertanke. Historiefortellinga får leve fritt mellom permene, her er det mye å dykke ned i for så og komme både klokere og rikere opp igjen.

I redaksjonen sitter Marit Haugen, Lars Steinar Ansnes, Grete Aarnes og Torbjørn Polden.

Nordmøre Mållag

«Du mitt Nordmøre 2018» er gitt ut av Nordmøre Mållag. Astrid Asheim Aubert er leder for skriftstyret. Boka viser fram Nordmøre som en rik landsdel. Det er artig å lese om det blomstrende livet på setra i Grøvudalen! Boka er godt bygd opp med fine bilder, dikt og intervju sammen med historiefortellinger og artikler. Den gode blandingen gjør boka lettlest og tilgjengelig.


Artikkeltags