JazzåKoret tar deg«heim te jul» - innleder advent med konsert

Unge stemmer: Sunniva Steinberg (f.v.) Mali Flaa-Neergaard, Julie Walseth og Lise Hamstad synger sammen med JazzåKoret.

Unge stemmer: Sunniva Steinberg (f.v.) Mali Flaa-Neergaard, Julie Walseth og Lise Hamstad synger sammen med JazzåKoret.

I Sunndal er det JazzåKoret som synger julemåneden inn første søndag i advent. I år heter konserten «Heim te jul». Koret byr tradisjon tro på sanger som gir en fin blanding av julero og juleglede.

DEL

JazzåKoret startet høsten 1998, og siden har koret brakt julestemning til folk i Sunndal. De første konsertene holdt de i Hov kirke, men koret fant snart ut at de kunne fylle en større sal og flyttet ned til Sunndal kulturhus.

Årets julekonsert heter «Heim te jul». Koret byr på et rikt og mangfoldig repertoar fra en en vakkert julepyntet scene. For mange har det blitt et førsjulsrituale å være med på julegrantenning og juletregang ute på kulturhusplassen. Så rekker de litt gløgg og en pepperkake, før de trekker inn i Hovshall. Der står hele JazzåKoret på scenen og synger de glade og festlige julesangene. Men så er det også rom for sanger som åpner for lengsel, et håp om fred og ikke minst det å ha et sted å høre hjemme.

Slik starter koret julen med å minne publikum på julens budskap og lar dem kjenne at det er opplevelser og samvær som gir ro og glede.

JazzåKoret har gjort det til en tradisjon å ha med seg noen unge solister på julekonserten. I år er det Jule Walseth, Lise Hamstad, Mali Flaa-Neergaard og Sunniva Steinberg som synger sammen med koret.


Artikkeltags