Gå til sidens hovedinnhold

Forrykende jubileumskonsert

Artikkelen er over 4 år gammel

Mambo Compañeros spiller i Hovshall tirsdag 3. mai.

Bandet feirer 20- årsjubileum. Med seg på turné har de Trondheimssolistene. Det ligger an til å bli en forrykende kveld i Hovshall

– Jeg tror dette blir en knallbra konsert, og noe helt annet enn det andre vi har tilbudt på konsertfronten denne vinteren, sier kultursjef i Sunndal kommune, Ole Magne Ansnes.

Han ser tilbake på en flott kulturvinter i Sunndal.

– Bredden har vært stor, fra Nordic tenors via Rita Eriksen og Ingebjørg Bratland til Henning Kvitnes og Ole Ivars. Mambo Compañeros med TrondheimSolistene blir noe helt annet. Vi gleder oss, sier kultursjefen.

Jubileum

I forbindelse med sitt 20-årsjubileum har Mambo Compañeros vært i studio og spilt inn ny plate. Denne gangen har de med det kritikerroste strykeensemblet «TrondheimsSolistene» som gjester både på plate og på turne.

Mambo Compañeros er blitt en bauta i Trondheims og norsk musikkliv. De har gjort over 500 jobber og besøkt de fleste store festivaler, som Molde internasjonale jazzfestival, Maijazz, Nattjazz, Storsjøyran, Festspillene i Nord-Norge, Olavsfestdagene i Trondheim for å nevne

"Jeg tror dette blir en knallbra konsert og noe helt annet enn det andre vi har tilbudt på konsertfronten denne vinteren.

Ole Magne Ansnes

Kultursjef i Sunndal kommune

noen, og de har gitt ut 2 CD-er tidligere. «Viva Salsa» i 2004 og «Nuestra Manera» i 2011.

Latin-hits

I anledning jubileet har orkesteret valgt å se tilbake til de første store latin-hitene som ble laget på 1940- og 50 tallet. Vi snakker om giganthits fra artister som Dean Martin, Perry Como, Caterina Valente, Nat King Cole for å nevne noen. Og låter som Cuando Cuando, Arrivedeci Roma, La Paloma og Mambo Italiano vil bli spilt inn i nye og moderne arrangement.

Erfarent band

Mambo Compañeros består av: Alexander Fernandez-sang, Luison Medinacongas og sang, Bjørnar Søreng-timbales, Magnus Forsberg-trommer, Kjetil Sandnes-bass, Morten Huuse-piano, Kåre Kolve-saksofon og fløyte og Morten Schrøder-trompet. De er alle etablerte frilansmusikere og har bl.a. spilt med Mezzoforte, Dance With A Stranger, Åge og Sambandet, Trondheim Jazzorkester, Lava, Aria Saionnma.

– Sammen med TrondheimSolistene blir dette en konsert som vil gå rett hjem hos publikum, sier Ansnes.

Kommentarer til denne saken