- Perler på en snor

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

"Perler på en snor" var en av kommentarene etter en praktfull konsert i Hov kirke lørdag, med Kristiansund kammerkor og kammerorkester.

Koret markerte sitt 75-årsjubileum med et nydelig program som åpnet med "Jesus bleibet meine Freude", som er den perlen fra Bach som alle drar kjensel på. Kor og orkester fløt sammen i vare harmonier og følsom dynamikk. Videre fulgte Mendelsohns “Wie der Hirsch schreit” (Salme 42) og Gabriel Faurés mesterlige ungdomsverk “Cantique de Jean Racine”, som må være et av de vakreste korverk som fins.

Dirigent Peder Rensvik kunne opplyse at Fauré hadde tilegnet dette César Frank, og Margareth Rensvik vartet deretter opp med et solostykke på klaver av denne komponisten. Harpe er et sjeldent instrument ute i provinsen, men Kjersti Vindal, soloharpistinne ved Den norske Opera, lot publikum høre hvor vakkert dette instrumentet klinger i en trekirke. Til slutt fremførte kor og orkester konsertens hovedverk: Faurés Requiem.

Den utrettelige primus motor, Peder A. Rensvik, fortalte avslutningsvis at det blir en stor konsert i Hov kirke i september. Da skal 500-årsjubileet for refomasjonen markeres skikkelig med Bachs reformasjonskantate “Ein´ feste Burg ist unser Gott” (Vår Gud han er så fast en borg) og med et verk – av og med Wolfgang Plagge – som er bestilt av 4K-festivalen. Verket, som Plagge arbeider med i disse dager, henter inspirasjon fra musikk både før og etter reformasjonen, og det skal etter planen urfremføres i Hov kirke 23 september 2017!

Helge Storset

Artikkeltags