Plateslipp for flere generasjoner i Tingvoll

Barnevennlig: Barn og ungdom kan også være med på plateslippkonsert med tingvollsbandet ToK.Foto:privat

Barnevennlig: Barn og ungdom kan også være med på plateslippkonsert med tingvollsbandet ToK.Foto:privat

Artikkelen er over 1 år gammel

Bandet ToK fra Tingvoll slipper sin andre plate på Sellanrå lørdag. Men tro ikke at rockepublikummet bare er dem som har levd en stund …

DEL

Lørdag blir det slippkonsert for ToKs nye plate «Vals eller rock» på Sellanrå i Tingvoll. Men der de fleste rockekonserter gjerne akkompagneres av en halvliter eller ti, er tingvollrockernes plateslipp noe for hele familien. Deler av ToKs fanbase er nemlig langt under myndighetsalder.

– Forrige gang vi hadde plateslipp var en stor opptur, og det kom folk i alle aldre – også mange små. Det var artig, sier gitarist John Ola Ulset.

ToK har dessuten holdt konsert ved Tingvoll barne- og ungdomsskole, til stor glede for elevene. På lørdag slipper barn inn gratis.

– Vi håper på godt oppmøte, sier Ulset.

Brukt lang tid

«Vals eller rock» er tingvollgjeldingenes andre plate. Den første, som de kalte «Spor», ga de ut under bandnavnet Døde Menn i 2014.

Ulset forteller at den nye plata ikke akkurat har vært noe hasteprosjekt.

– Vi spilte inn det meste av materialet for halvannet år siden, så vi har sittet og ruget på den ganske lenge, ler han.

«Vals eller rock» er innspilt hos Skansen lydstudio i Trondhiem. og mikset av Stein Bratland. Ulset beskriver den som et steg opp fra debutalbumet.

– Vi har brukt mer tid og vært mer nøye, sier han.

På CD

Låtmaterialet på «Vals eller rock» er skrevet av vokalist Frode Kindsbøkken.

– Låtene handler om hverdagslige ting som er lette å kjenne seg igjen i. Vennskap, kjærlighet eller krangling, forteller Ulset.

ToK har fått trykket 300 CD-er, som bandet selger gjennom sin egen Vipps-butikk på nettet, eller leverer lokalt på forespørsel. Musikken kommer etter hvert også på diverse strømmetjenester.

Fest etterpå

For dem som virkelig vil feire plateslippet, arrangeres det også fest på Sellanrå samme kveld. Da må man være over 18 …

Ulset avslører at de under konserten også vil spille nye låter som ikke er med på «Vals eller rock». Det blir en smakebit på bandets neste utgivelse. Det skorter nemlig ikke på materiale for det produktive bandet.

– Jeg håper det ikke blir like mange år til neste plate, sier Ulset.

ToK består av Frode Kindsbækken (vokal), John Ola Ulset (gitar), Stian Vågen (gitar), Petter Rønningen (bass) og Emil Fjeldset (trommer).


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken