"Jul på Nordmøre" slo an på Tenerife

Ola Svorken: Ivrig leser av «Jul på Nordmøre».

Ola Svorken: Ivrig leser av «Jul på Nordmøre».

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

«Jul på Nordmøre» leser jeg hvert år, forteller en tilfreds Ola Svorken, som på oppfordring villig lar seg avbilde med juleheftet i hendene.

Vi møtte den spreke 81-åringen på en liten, bortgjemt strandkafe på Tenerife en dag i slutten av romjula, og kunne spontant kvittere for et stort krus cerveza med nevnte julehefte. Både Svorken og undertegnede hadde gjort unna en dryg spasertur for å finne fram til Playa el Bollullo litt nord for Puerto de la Cruz. At det spanske ølet så vel som det helnorske lesestoffet smakte, må være lett å forstå.

Det var forresten ganske så tilfeldig at undertegnede møtte den gamle idrettsmannen med strek tilknytning til Stangvik, hvor han har feriehus og tilbringer somrene sammen med familien. Med en fortid som fotballspiller på Søya, og meritter på godt nasjonalt nivå i friidrett, hadde vi mange felles kjente og mye å snakke om. Svorken mente å huske at han vant sprinten under åpningsstevnet på Sande stadion, og mens han ”var i farta” mintes han også Jan B. Nielsen, som sprang fort for Tingvoll IL og hadde pers på 11,0.

Ellers ble det mye fotballprat, som våre reisefølger viste stor overbærenhet med. Gamle gode fotballnavn som Kårvatn, Brøske, Moøy, Stolsmo og Torske kom vi ikke utenom. Dessuten ble det snakk om Kongsvinger, hvor Ola Svorken nå er bosatt. Her har han også deltatt aktivt i administrasjonen, og hadde en finger med i spillet da Vidar Riseth i sin tid ble en nyttig mann for KIL.

Da vi utpå kvelden møttes igjen til en meget hyggelig middag på la Bodequita de Enfrente, kunne Svorken fortelle at han hadde lest mye interessant i juleheftet, blant annet det Kjersti Ramsøy-Halle hadde skrevet.


Artikkeltags