Prisbelønte Absence Crew er norgesmestre i breaking! De er kjent fra blant annet Norske Talenter og som vinnere av Mitt dansecrew på TV2. Lørdag 10. september inntar de Hovshall.

Det er Riksteateret som har sendt dansegruppa ut på turne.

Mytologi

Absence Crew er kjent for å overraske og stadig fornye sitt uttrykk. Denne gangen har de skapt en nyskapende breakeforestilling om norrøn mytologi. Her får du oppleve akrobatikk på ekstremt høyt nivå, fortryllende scenografi, spesialeffekter og kostymer som minner om filmens verden.

«Absence gjør norrøne guder til breakemestere i en forrykende dansekamp som imponerer (…) De gjør vanvittige krumspring, levende hjul og bevegelser raskere enn øyet kan følge. Absence danser fletten av alle og nå gjør de det som norrøne guder.» Det skrev Bergensavisen som ga forestillingen terningkast 5.

Møt danserne

Direkte etter forestilling blir det «meet and greet». Her får publikum hilse på danserne, slå av en prat og kanskje ta noen av bilder sammen med dem i kulturhusets foaje.

Danselærerne ved Sunndal kulturskole, Tendai Makurumbandi og Hege Lauritzen oppfordrer alle til å ta turen til Hovshall.

– Vi gleder oss veldig til forestillingen. Dette viser dansens muligheter til å fortelle historier. Det finnes så mange måter å uttrykke seg på, sier Makurumbandi.

Det er ikke så ofte at det kommer profesjonelle dansere til Sunndal.

– Jeg håper alle griper sjansen. Det er viktig å få nye inntrykk og å utfordre sitt eget forhold til dans, sier Makurumbandi.

Passer for familier

Marianne Furu Høydal på Sunndal kulturhus håper å fylle Hovshall med store og små publikummere.

– Dette blir en stor kveld som jeg tror veldig mange kan ha glede av, sier hun.