Kirkejam for ellevte gang: Skaper unik stemning i kirka

Initiativtakere: Organist Ingebjørg Charlotte P. Storset og kultursjef Ole Magne Ansnes håper på fullt hus under årets kirkejam.

Initiativtakere: Organist Ingebjørg Charlotte P. Storset og kultursjef Ole Magne Ansnes håper på fullt hus under årets kirkejam.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir uhøytidelig konsert i høytidelige omgivelser på Sunndalsøra søndag. Hov kirke inviterer til den tradisjonelle kirkejammen.

DEL

Søndag 4. november er Allehelgensdag, og da er det tradisjonen tro duket for den populære sanggudstjenesten og kirkejammen i Hov kirke. Tema for kvelden er «gjensyn». Sunndal kunstlag er med, og stiller ut bilder tilknyttet temaet.

Organist Ingebjørg Charlotte P. Storset er initiativtaker sammen med kulturtjenesten og kultursjef i Sunndal kommune, Ole Magne Ansnes.

– Kirka skaper en unik stemning. Kirkejam er et arrangement med lave skuldre og lav terskel, men vi prøver å bevare noe av høytideligheten selv om vi fleiper litt, sier Storset.

Konseptet så dagens lys i 2008, da allehelgensgudstjenesten ble lagt til kveldstid for å gi en ettertankens stund til dem som har besøkt kirkegården for å minnes de døde. Kirkekaffen etter gudstjenesten har siden vært akkompagnert av en jamsession.

Det pleier å være stinn brakke under den årlige kirkejammen. Hele arrangementet er gratis, og det er en ganske løs konsertopplevelse kirka inviterer til.

– Folk må ikke sitte rolig og høre på. Vi oppfordrer publikum til å gå og ta seg kaker og kaffe i midtgangen og bevege seg rundt for å se på kunstutstillingen, sier Ansnes.

Husband

Kirkejam skal ha et «husband» bestående av Arnfinn Kamsvåg på trekkspill, Anders Koksvik på kontrabass og Nils Sæther på gitar. I tillegg skal en rekke musikere og sangere delta.

– Det som er koselig er at flere ungdommer som har flyttet ut kommer tilbake for å spille, påpeker Storset.

Hun sikter til Eirunn Rossland Torske på trompet og Christina Øye på fiolin som tar turen tilbake fra studiestedene, henholdsvis Volda og Trondheim.

Blant øvrige musikere som deltar er Igor Melanyuk på flygel, Ola Bræin på munnspill og Belinda Paler på bass.

Juleaksjon

Under arrangementet blir det også mulighet for å gi et bidrag til Misjon uten grensers God Jul i Øst-aksjon. Hvert år deler Misjon uten grenser ut om lag 30.000 julepakker til fattige familier i Øst-Europa. Pakkene inneholder mye mat, julegaver og julegodt.

– God Jul i Øst har reddet julen for mang en familie. Det er snakk om familier som hadde sultet, og som overlever på grunn av denne hjelpen, sier Storset.

Hun forteller at det blir anledning til å gi både via Vipps og med kontanter i kirka.

– Jeg håper mange vil ha stor glede av å støtte aksjonen, sier hun.

Under fjorårets kirkejam ble det samlet inn 16.208 kroner til God Jul i Øst.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken