Festivalsjefen forvekslet artistene – nå står de på scenen sammen

Frode Haarstad (t.h.) har med seg Hans Bollandsås sidekick på Sunndalsøra.

Frode Haarstad (t.h.) har med seg Hans Bollandsås sidekick på Sunndalsøra.

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag står tidligere vinner av X Factor Norge, Hans Bollandsås, på scenen i Sunndal. Ikke som hovedartist, men som sidekick til Frode Haarstad.

DEL

(Tidens Krav) Countrysangeren Frode Haarstad fra Oppdal nyter stor popularitet i Midt-Norge, og er også å finne jevnlig på flere av de store countryfestivalene. Når han nå legger turen til nabokommunen igjen, er det langt fra første gang. Men det er første gang sammen med sangeren og gitaristen som i 2011 gjorde furore i X Factor, Hans Bollandsås.

I alle fall på scenen.

Haarstad flirer godt når han rekapitulerer første gang de to besøkte Sunndal «sammen».

Miljøbevisst haik

– Hans var festivalartist på Ørafest for en del år siden. Den gangen hadde jeg vært på «seminar» i Trondheim med Rock City Namsos på Rockheim, der det handlet om markedsføringspakker og hvor mye lamper betydde for suksessen, forteller Haarstad.

Det var Terje Tranaas som hevdet at den kreative i Sambandet egentlig var Knut som styrte lysene ...

Uansett ble det en trivelig kveld og da neste dag opprant skulle Bollandsås på festival på Sunndalsøra. Han hadde med seg to musikere som også Haarstad spilte med, Øyvind Storli Hoel og Halvor Mjøen, og oppdalingen haiket miljøbevisst med bandbussen som skulle samme vei uansett. Og når han først var i gang, ble han like godt med ned til Sunndalsøra.

Der ble han med inn i teltet for å overvære lydprøven.

– Alvorlig trivelig

– Seminaret satt fremdeles godt i kroppen, så jeg stilte meg i barkø, sånn bare for å hoppe i det. Festivalsjefen kom og ga meg en øl, satte seg ned ved siden av meg og spurte og grov om hvordan vi ble tatt imot, om det så bra ut, om lyden virket ok og i det hele tatt om hva han kunne gjøre for å kvalitetssikre trivselen, forteller Haarstad.

– Jeg vekslet mellom beæret og direkte brydd, men skamroste ham for tilstedeværelse og omsorg for gjestene sine, samtidig som jeg lurte på hvordan i alle dager han skulle få tid og overskudd til å vise et slikt engasjement overfor alle som kom til utover kvelden.

Bass, trommer og piano var skrudd ferdig og selveste stjerna entret scenen for å hente inn resten. Det var da festivalsjefen satte opp et ansikt som om han skulle sett et spøkelse.

– Jeg burde sikkert ha presentert meg på et tidligere tidspunkt, humrer Frode Haarstad, som omtaler kvelden som «alvorlig trivelig».

Cowboy-gitar

Nå samarbeider de to artistene altså på scenen, og kanskje tar festivalsjefen fra den gang en tur i helga. Det vil tida vise.

– Men hva er bakgrunnen for samarbeidet?

– Hans og jeg kjenner mange av de samme folkene, forklarer Haarstad.

Det har ledet til sporadiske opptredener sammen, som etter hvert har blitt flere og flere. Nå ville bluesartisten Bollandsås være med og spille «cowboy-gitar», sammen med oppdalingen som nå også har begynt å skrive egne låter. Neste uke kommer hans egen «Preplayed (well payed)» på strømmetjenestene.

– Hans er en av de aller ypperste i sin sjanger, fastslår Frode Haarstad.

De siste årene har han også markert seg ikke bare som artist, men som en habil bakmann i forbindelse med andre artisters karriere.

Det er med andre ord en solid sidekick som står på scenen på Rallar'n på Sunndalsøra lørdag.

Artikkeltags