«Pippi» tok imot Nordens språkpris


En av de mest kjente skikkelsene til forfatteren Astrid Lindgren, Pippi Langstrømpe . (NTB-arkivfoto) Inger Nilsson / filminnspillinger

En av de mest kjente skikkelsene til forfatteren Astrid Lindgren, Pippi Langstrømpe . (NTB-arkivfoto) Inger Nilsson / filminnspillinger Foto:

Av
DEL

Pippi-skuespiller Inger Nilsson tok mandag kveld imot Nordens språkpris i Oslo. Hun får prisen for å ha styrket nordiske barns språkforståelse i generasjoner.

TV-serien om Pippi har 50-årsjubileum i år, og juryen mener Nilssons tolkning av Astrid Lindgren-karakteren «har åpnet en ny verden hos barn, ikke kun i fantasien, men også inn i språket».

Juryen skriver i sin begrunnelse at Nilsson i rollen som Pippi skapte en udødelig karakter, som har hatt umåtelig stor betydning for nabospråkforståelsen blant generasjoner av barn i hele Norden.

– Det er helt fantastisk! Man får ikke pris hver dag! Det er en ære, virkelig. Jeg ble utrolig overrasket, sa Nilsson selv da det ble kjent at hun er vinneren av prisen.

Prisen som det er Foreningen Norden som står bak, ble delt ut av Fredrik Skavlan på Abbediengen Hovedgård. Skavlan er selv en tidligere vinner av prisen, som i år var et kunstverk av Lars Lerin.


(©NTB)

Artikkeltags