Landskytterstevnet er avlyst

Slik så det ut på Landsskytterstevnet på Voss i 2012. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.

Slik så det ut på Landsskytterstevnet på Voss i 2012. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.

Av

Det blir ikke noe Landskytterstevne i Elverum 7.-14. august. Koronaviruset satte en stopper for arrangementet.

DEL


Det er Norges Skytterstyre som tok beslutningen med bakgrunn i den alvorlige situasjonen med spredning av koronaviruset, og etter anmodning fra arrangøren i Elverum skytterlag.

5000 skyttere og over 10.000 tilreisende blir direkte berørt av beslutningen, heter det i en pressemelding.

– Det er en trist, men nødvendig beslutning de alvorlige omstendigheter tatt i betraktning, sier president Bernt Brovold i Det frivillige Skyttervesen.

Han forklarer hvorfor det måtte avlyses allerede på dette tidspunktet.

– Landsskytterstevnet er et arrangement som krever svært store mannskapsmessige og økonomiske ressurser. Det legges ned ca. 30.000 dugnadstimer. Risikoen med utbredelsen av koronaviruset ble nå så stor, at faren for at kritisk personell ikke kunne gjøre nødvendige forberedelser ble viktig for beslutningen, forteller Brovold.

Landsskytterstevnet i Elverum blir utsatt til neste sommer. Beslutningen får også konsekvenser for de allerede tildelte landsskytterstevnene i Bodø, Voss og Steinkjer. Disse blir alle utsatt i ett år, til henholdsvis 2022, 2023 og 2024.

– Landsskytterstevnet er utvilsomt et av landets aller største årlige sportsarrangement og har vært avholdt siden 1893, med unntak av krigsårene i andre verdenskrig. Over 300.000 skyttere har gjennom historien deltatt på stevnet, og dette er første gang det årlige stevnet blir avlyst, forteller kommunikasjonssjef i Det frivillige Skyttervesen, Terje Vestvik.

(©NTB)

Artikkeltags