Kunst til besvær

Artikkelen er over 11 år gammel

«Kunst og kommune ser ikke ut til å være noen god kombinasjon»

DEL

FOR ETT år siden var kunstverket til Paolo Manfredi ved Storasken en av attraksjonene da Tingvoll kommune tok imot ikke mindre enn 230 gjester som skulle se på utviklingen av sentrum. For kort tid siden ble hele kunstverket jevnet med jorden. Tidene forandrer seg.

HISTORIEN om Tingvoll kommune som uten forvarsel tillot seg å rasere hele kunstverket, kan sikkert kalles en farse. Men i realiteten snakker vi om en skandale. Å først tillate kunstneren å gjennomføre arbeidet med verket, for deretter å utslette det, hører ingen steds hjemme.

FJERNINGEN av Manfredis kunstverk er et resultat av misforståelser og mangel på kommunikasjon. Men ville en kommunal installasjon, for eksempel et vannrør eller en lysstolpe, ha blitt gjenstand for samme tilfeldige behandling? Neppe. Kunst og kommune ser ikke ut til å være noen god kombinasjon.

DET HAR ingen hensikt å blåse opp denne saken mer enn nødvendig. Gjort er gjort. Men Tingvoll kommune skylder ikke bare Paolo Manfredi, men også alle de som satte pris på kunsten, en skikkelig unnskyldning. Samtidig vil det kanskje heller ikke skade om kommunen går igjennom sine rutiner internt. Dette ble tverretatlig tullball av verste sort. (LSA)

Artikkeltags