En kort sesong er over for Sunndals herrelag. En sesong fylt med oppturer, nedturer, overraskelser og nye talenter. Laget endte på en tredjeplass i årets fjerdedivisjon, med sju seire, en uavgjort og tre tap. Totalt 22 poeng.

Tabellen ble seende slik ut:

Aura Avis har tatt en prat med herrelagets trenere Rune Volden og Ole Bjørn Sundgot hvor de forteller om sine tanker rundt sesongen som har vært og gir oss et innblikk i hva som skal komme.

God treningskultur

Før sesongen var det flere som satte spørsmålstegn ved herrelaget. Mange hadde forlatt klubben og stallen var yngre enn på flere år. Da de to trenerne tok over var det spesielt én ting som trigget dem, nemlig klubbens ambisjoner.

- Sundgot sier det var vanskelig til å begynne med, grunnet covid-19. Jeg fikk ikke vært med på mange treninger, men jeg la merke til at vi hadde mange spennende unggutter som vi ville bygge på.

Volden forteller videre at han ble fristet av samtalene med Ole Bjørn:

- Det som gjorde at jeg ble med før sesongen var praten med Ole Bjørn, og det at klubben ville danne en god treningskultur igjen. På sikt vil vi få Sunndal opp i divisjonene og jeg ville gjøre det jeg kunne for at treningsgrunnlaget og engasjementet var til stede.

Før sesongen visste Sundgot lite om Sunndal og hvilke spillere som var tilgjengelige, men Volden kjente til klubben godt og visste hvor forventningene lå.

- Vi visste at vi hadde en ung stall, og om vi rykket ned så var det en pris vi hadde måttet akseptere som en del av veien til målsettinga. Jeg var egentlig rolig hele veien og hadde god tro på guttene.

Tap i første kamp

I første seriekamp gikk Sunndal på et stort tap hjemme mot Åndalsnes, men derfra var sesongen i grunnen en stor opptur for de røde. Når vi spør om oppskriften for suksessen, svarer trenerne at det er en kombinasjon av tydelige arbeidsoppgaver og en god filosofi.

- Først og fremst var jeg veldig opptatt av å få en god defensiv struktur. Deretter gå forsiktig fram med det offensive. Vi har gitt spillerne tydelige arbeidsoppgaver og satt høye mål forteller Sundgot.

Volden fortsetter:

- Ole Bjørn er en ekstern trener med et navn i fotball-Norge. Jeg tror det er lettere for ham å selge inn ting enn det er for en trener fra Sunndal. Samtidig har vi hatt fire treninger i uka, og juniorene våre har spilt med kontakt lengre enn seniorene. Noe som kan ha vært en fordel for oss i år.

Fin sammensetning

Sunndal har, som Volden forteller, hatt en ung tropp. Kanskje den yngste troppen på flere år. Mange av spillerne har opplevd få oppturer på fotballbanen, men i år ble det en endring på det. En ung spiller kan fort ta av etter de første oppturene, men trenerne forteller at dette ikke har vært noe problem for spillerne.

- Spillerne er en fin sammensetning av eldre og yngre. De mer erfarne spillerne har opplevd både oppturer og nedturer tidligere, og har vært flinke til å dele erfaringer med de yngre, sier Sundgot.

- Det er enkelte som ikke er mulig å holde nede, sier Volden med glimt i øyet. Men samtidig er det nettopp den kvaliteten som gjør at de også kan prestere der oppe, legger han til.

Henvender seg til flere aktuelle spillere

Nå som sesongen er over og det drar seg mot jul, starter arbeidet frem mot neste sesong for de to trenerne. Selv om de har en spennende tropp, vil de forhøre seg med spillere i kommunen om å bli med på prosjektet. Hvem det er snakk om, holder de kortene tett til brystet om.

- Vi kommer til å prøve å få noen spillere til inn i troppen. Samtidig vil vi fortsette å hospitere og gi unge spillere muligheten. Vi vil at dette skal gjenspeile seg i hele klubben, hvor de som fortjener muligheten får prøve seg på et høyere nivå.

Volden som kjenner til fotballmiljøet i Sunndal forteller at de har noen navn på blokka.

- Jeg vet hvem som er interessante for oss. Det handler om å ha spillere som er villig til å gå i krigen. Vi vil at spillerne skal bli bedre, og for at det skal være mulig må vi ha treningsvillige spillere. Vi kommer til å høre med folk vi har tro på - så får vi se hva som skjer, avslutter han.