Vikingene inntar Leikvin

Kokegrop: På vikingmarkedet skal det lages mat på gammelmåten, i kokegrop.Foto: Arkiv

Kokegrop: På vikingmarkedet skal det lages mat på gammelmåten, i kokegrop.Foto: Arkiv

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vikingmarked i Sunndal siste helga i mai.

DEL

30. og 31. mai blir det ikke bare fullt med unge fotballspillere fra hele landet.
Det kommer også vikinger fra nær og fjern. To dager til ende møtes vikingene for å bytte varer seg i mellom og til publikum.
Lørdag 30. blir det gravfeltvandring, et foredrag om stilartene i vikingtiden man kan se igjen på de moderne vikingenes drakter, og mye annen moro.
Søndag handler foredraget om klær i vikingtiden, det blir bueskytterkonkurranse og mye annen moro. Begge dager byr vikingene hverandre opp til kamp, en gjøgler sjonglerer med ild og store og små får prøve seg på aktiviteter fra jernalderen som bueskyting.
På markedet kan du i år kjøpe det meste av hva man normalt ville ha hatt til salgs på en kaupang i vikingtiden. Tekstiler, jernvarer, trevarer, våpen, keramikk, mat og annet tilbys av kunskapsrike mennesker som gjerne forteller om det de har til salgs.
Markedet koster 30 kroner for voksne og er gratis for barn. Arrangørene, Møre frie Vikinger og Sunndal museumslag, håper at også en del fotballinteresserte finner veien til Leikvin. Markedet blir åpent store deler av helgen fra midt på dagen til etter middagstider. Kommer man kledt som viking og melder sin ankomst i porten vanker det også en liten premie.

Artikkeltags