Gå til sidens hovedinnhold

Mange var ute for å nyte våren i Sunndal på 2. pinsedag

Ei fin pinsehelg ble avsluttet med strålende sol fra skyfri himmel og temperaturer rundt tjue-merket mandag.

Det er kanskje den aller fineste tida på året i Sunndal. Når sola for alvor begynner å varme, skogen blir irrgrønn, heggen blomstrer, løvetannen nikker blid og gul i veikanten, bekker og fosser i fjellsidene løsner og Driva begynner å vokse seg stri og stor.

Været i pinsa har vært upåklagelig, og særlig mandag 2. pinsedag varmet sola utover dagen godt fra tilnærmet skyfri himmel. Folk var ikke seine å be, de var ute for å nyte finværet! Aura Avis tok en runde i sentrum for å se hvem vi traff på.

Ute med sparkesykkel

- Jeg er på besøk fra Oppdal, der venter vi på våren enda, forteller Jo Endre Sjølset (9), som er ute med kameratene Sander Høydal Furu (12) og Einar Røen (12). De har funnet fram sparkesykler - og shorts - for såpass varmer sola 2. pinsedag.

- Vi har vært ute hele helga, forteller de.

- Det er fint at det er sol!

Med oldebarnet på tur

Gunnhild Innvik har med seg oldebarnet Mali S. Innvik (2) på tur denne finværsdagen. De to har vært nede ved elva og plukket blomster, forteller Gunnhild, og viser fram en fin vårbukett med kvitveis og løvetann. På trekanten i sentrum finner de kjente, og slår seg ned på den gule benken sammen med Ada Farjia, Ann Mari Sunde og May Bente Czaikowski.

- Vi chiller!, er svaret, når Aura Avis spør hva de bruker dagen til.

- Vi koser oss. Vi har blant annet spist is, forteller de, mens Mali og Evelina Gamsgrø-Farjia (4) viser kunster og hopper rundt på lekeplassen.

Utenfor Cirkle K på andre sida av riksvegen er det mange som har samlet seg. Blant dem en gjeng som har kommet på to hjul til Sunndal fra Trondheim - og har vært innom både Molde, Bud, Atlanterhavsvegen og Kristiansund - der de for øvrig sikret seg et måltid "fishan", forteller de.

- Nå stoppet vi her for å ta en kaffe og en is. Det er helt nydelig i dag, magisk!, sier Camilla Thomasli, Roy, Frank Stølan og Mona Stølan under den høye, blå himmelen. De forteller at de skal videre tilbake til Trondheim etter rasten på Sunndalsøra.

På et bord like ved nyter en blidspent gjeng solskinnsdagen: Arvid Oldervik, Tor Arne Amundsen, Trond Botnvik, John Ole Huseby og Kåre Trøen. Stemningen er god, og de går etter noe overtalelse med på å bli avbildet.

- En må nyte det så lenge det varer, sier Tor Arne om finværet.

- Det har vært en lang og kald vinter, legger han til.

Skatepark og venner

På og ved Øratorget er det også mange som koser seg i sola. Blant dem venninnene Mia Innvik, Ane Slaatmo Mikkelsen, Sunniva Mo Ribe og Lea Vassli som står i kø utenfor matboden på torget.

- Vi skal kjøpe oss chips, forteller jentene, som planlegger en liten piknik sammen med flere venner på plena foran gamle Øra skole.

- Vi koser oss i finværet!, sier de.

Ved skateparken har også Yusef Alsamarai funnet en benk, sammen med Wasan Alnasry og Lana (snart 6 år) og Naya (snart 2 år).

- Endelig blir det sommer, sier Yusef.

I skateparken er det full rulle. Emil (10) og Elias Aarak Dale (6) viser kunster - og vi lar oss imponere stort over hvilke triks de to kan vise fram i solskinnet.

- Vi har kjørt hit fra Oppdal, forteller mamma Eline Ekrann Aarak. Hun trøyer tida med strikking, mens hun holder et våkent øye med de to sønnene.

- Det blir noen turer ned hit til Sunndalsøra i løpet av våren og sommeren, forteller hun.

I skateparken har de to truffet på Marvin Brun Karrestad (11) og Storm Stafsnes (10). De viser hverandre triks, og lærer av hverandre, forteller de.

Linnéa Bergslid, Inger Berge Andreassen og Oda Dragset-Hoås har også hatt noen fine dager i pinsa. Noen av dem har badet i Litldalselva - ja, det var kaldt! - og de har spilt slåball og hoppet på trampoline, forteller de.

- Det har vært kjempefint!, smiler jentene.

Også Tero Hagen, Mia Slaatmo Mikkkelsen, Nora Bersås og William Mørk Hansen er glade for finværet. De sier de både har syklet litt, spilt fotball og badet i elva.

Flere har også tatt turen til elva - men ikke for å bade. Etter at Drivapromenaden fikk nytt dekke, er det enda flere som finner veien ned til Drivas bredder. Mandag var Ann-Christin Resell Nordvik, Lars Nordvik og datteren Live Emilie (6) blant dem som gikk seg en tur i finværet.

- Det er kjempefint å gå her, synes de, og mange gjorde som dem i pinsehelga.

En annen populær tur, er den som går opp mot Vinnu. Mandag valfartet nærmest folk til Holsskeidet for å få nærkontakt med Europas høyeste fossefall.

Mens mange nøyer seg med turen til Tappain, traff vi en gjeng i alderen fra tre til sju år; Jo Hagen-Aasen, Knut Svisdal, Frøydis Svisdal, Genny Valsø, Ingvild Oline Langset Østebø og Une Hagen-Aasen, som hadde vært helt oppe på Øver Løkhammarn. En fin tur!, nikker Frøydis, som ennå ikke har fylt fire år.

- Nå skal vi på Grøa og kjøpe oss is!, forteller de, og smiler ekstra bredt mens de sier ordet "iiiiiiiiiiis" til fotografen.

Les også

Hagestua ble kjempepopulær isbod - folk i kø både søndag og mandag

Kommentarer til denne saken