«I Sunndal har vi plass, kompetanse og erfaring til å romme det firdobbelte av regjeringens smålige vedtak»

Morialeiren i Hellas brenner.

Morialeiren i Hellas brenner. Foto:

Av
DEL

Leserbrev Flyktningeleiren Moria i Hellas står i brann. Tusenvis av mennesker ser det lille de hadde forsvinne i flammer og røyk. For alle, også for norske myndigheter, er dette en varslet katastrofe. Norge har hatt all grunn og mulighet til å gi menneskene i Moria verdig hjelp før. Nå, når krisen ikke lenger er mulig å ignorere, gir vi fortsatt disse menneskene en kald skulder. Forslaget om å ta imot 50 flyktninger fra Moria framstår som hjerteløst. Vi har 356 kommuner i Norge! De største byene i landet sier ja til å ta imot 50 flyktninger alene. Mindre kommuner står også klar til å ta imot mennesker i nød.

8. oktober 2017 samlet sunndalingene seg for å slå ring om mottaket. «Gje me handa di, ven» var budskapet den gangen. Tapet av mottaket var et tap som rammet hele samfunnet. Fremdeles er det et tomrom etter menneskene som bodde her. For Sunndal har nedstengingen av mottaket også hatt stor betydning for arbeidsplassene i kommunen og kommunes økonomi. Rundt 200 mennesker måtte flytte fra Sunndal da mottaket ble lagt ned. Blokkene på Bruflata står tomme. Det er synd og skam at vi ikke får fylle hvert rom med enslige, familier, kvinner, barn og menn som trenger et håp om en bedre framtid.

I Sunndal har vi plass, kompetanse og erfaring til å romme det firdobbelte av regjeringens smålige vedtak.

Vi i Sunndal MDG baserer vår politikk på at lokale samfunn kan være en del av løsningen på globale problemer. Vi inngår i en større sammenheng og kan ikke snu ryggen til andres lidelse og late som om det ikke har noe med oss å gjøre. Vi kan hjelpe, derfor må vi hjelpe.

Sunndal MDG har et klart standpunkt: 50 er ikke nok!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken