Senterpartiet ser ut til å gå mot et brakvalg også i vår region. En meningsmåling for Nordmøre, utført av Sentio Research på oppdrag av KSU 24/7, viser en oppslutning som peker mot to Sp-representanter på Stortinget fra Møre og Romsdal etter valget i høst.

Mye har gått Senterpartiets vei de siste månedene. Ikke bare har partiet en karismatisk leder som vet å ordlegge seg på en måte som folk forstår. Regjeringen har også båret den ene saken etter den andre på sølvfat i armene på Trygve Slagsvold Vedum & co. Det er ingen tvil om at den massive sentraliseringen til de blåblå har provosert velgergrupper langt ut over dem som normalt sokner til Senterpartiet. Situasjonen ligner mye på den vi opplevde i 1993, ett år før EU-avstemningen. Da endte stortingsvalget med at Senterpartiet ble Stortingets nest største parti med hele 32 mandater.

Meningsmålinger er ikke det samme som valg. Men slik bildet avtegner seg nå, må Erna Solberg finne fram en trylleoppskrift for å berge taburetten. Greier hun ikke det, er dagene som statistiker snart talte. Hennes politikk vekker ikke begeistring ute blant folk, og i tillegg er firepartisamarbeidet i ferd med å gå i oppløsning.

Jonas Gahr Støre, som denne uka gjestet Sunndal og Tingvoll, ligger an til å bli statsminister fra høsten. Gahr Støre har så langt framstått som en overraskende anonym partileder, men samtidig er han foran Erna på siste statsministermåling. Det sier naturligvis noe om en Ap-leder som folk har tillit til, men også om en statsminister som for tiden har store problemer med å holde orden i eget hus. (LSA)