Den internasjonale kvinnedagen 8. mars: En kampdag for alle kvinner

Medlemmer av 8. marskomiteen: Fra v. Oddrun Årflot, Hilde Furre, Anne Grethe Kjelstad og Torgeir Reiten med Nora på armen.

Medlemmer av 8. marskomiteen: Fra v. Oddrun Årflot, Hilde Furre, Anne Grethe Kjelstad og Torgeir Reiten med Nora på armen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVi vil først applaudere damene som tok initiativet til en tverrpolitisk markering av 8. mars her på Sunndalsøra. Det er ett flott initiativ synes vi. At initiativtakerne til dette arrangementet tilhører regjeringspartiene finner vi uproblematisk. God kvinne og likestillingspolitikk, bør være i alles interesse på tvers av partigrensene, og i alle politiske partier.

Og kvinnesak er i aller høyeste grad politikk, og hardt tilkjempede rettigheter. Siden 1961 har likestillingen tatt et kvantumsprang,

- LO og NAF vedtar en rammeavtale for gjennomføring av likelønn.

- Barnehageloven ble vedtatt i 1975,

- utvidede rettigheter ved svangerskapspermisjon i 1977.

- Lov om selvbestemt abort vedtas 30. mai 1978.

- Lov om likestilling mellom kjønnene blir vedtatt 9. juni 1978.

Bare for å nevne noen høydepunkter i kampen for likestilling. Og vi vil å takke våre mødre og bestemødre, som har banet vei for den friheten og likestillingen vi har i dag. Den friheten må vi aldri ta som en selvfølge, og vi har enda et godt stykke vei å gå.

Nettopp derfor er det viktig at flest mulig engasjerer seg i god likestillingspolitikk

Ap og SV har i 30 år markert kvinnedagen sammen her på Sunndalsøra, og LO indre Nordmøre ble med og støttet opp om arrangementet for 10 år siden. Vi har altså en sterk tradisjon for å bruke dagen til å markere kvinnepolitiske saker, som er viktige for oss. Dette er noe vi kommer til å fortsette med, og vårt (LO, SV og AP) 8. mars arrangement, vil bestå som det har gjort i alle disse årene.

Vi ser fram til spennende meningsutvekslinger og gode arrangementer. Og vi vil også utfordre den nye 8. mars komiteen, om å være med på en politisk debatt om likestillingsspørsmål, gjerne kvelden før kvelden.

Dette blir en bra kvinnedag på Sunndalsøra.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags