Nå må Ada på sokkel!

Egil Knarvik.

Egil Knarvik.

Av
DEL

LeserbrevNå er det på høy tid Ada Stolsmo Hegerberg blir foreviget med en skikkelig statue. Den må få en utstillingsplass som vises i sentrum av Sunndalsøra, og gjerne være av aluminium.

Onsdagens melding i radioens lokalnyheter var det ekstra puffet jeg måtte ha for å skrive og publisere det jeg lenge har ment. At Ada nå også har fått plass i Guinness rekordbok, er det siste beviset så langt på at hun i høyeste grad fortjener at heimstedet hennes gjør skikkelig stas på henne.

Å ramse opp og minne om Adas utrolige merittliste burde være å fornærme lokalavisas lesere. Tiden er derimot moden for å gjøre noe mer enn å gi verbale roser, selv om fotballspilleren i særklasse, kanskje bare er midt i sin utrolige karriere.

På Madeira pynter Ronaldo opp i hovedstadens travleste rundkjøring, og nå nettopp har Malmø gjort stas på Zlatan på samme måten. Utenfor Color Line Stadion i Ålesund har bronseutgaven av John Arne Riise stått i mange år. Han også med tilknytning til Sunndalsøra. Det samme gjelder kunstneren som har skapt Riise-statuen, Thore-Bjørn Skjølsvik. Han fylte nettopp 80, og er still going. Kanskje kan Skjølsvik dermed sette enda et kunstnerisk spor etter seg her, og samtidig gjøre ære på verdens «høyest dekorerte» kvinnelige fotballspiller, og den første sunndaling i Guinness rekordbok.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags