Ålvundeid treng boligtomter

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSunndal kommune vil foreta en endring av plankart i Børsetlauvet, jfr høring av forslag utsendt i år. Saka skal vel opp til vedtak snart.

I høringa står: «flere har vist sin interesse, men har trukket seg enten før eller etter salg». Fordi det er bratt vil det by på store problem å bygge »hus mot bakkan». Eg var formann i bygdalaget i ca 2003 da vi foreslo å legge tilførselsvegen til de nye tomtene rett under de tomtene som allereie var bygd, slik at det gikk an å bygge «unna bakkan».

Planleggerne har gjort det motsatte. Nå er tomtene klare til bygging for de som vil, men de må regne en betydelig merkostnad med gravemaskinarbeid i forhold til om tilførselsvegen lå ovenfor tomtene. Tomtene er bratte men ikkje umulig å bygge på.

Etter mitt skjønn er planarbeidet som er gjort eit «måndagsarbeid», planleggarane har tydeligvis glømt dei mest elementære sakene i pensum for arealplanlegging.

Eksisterande reguleringsplan er frå 1975, eg hugsar godt denne prosessen. Det var daverande bygningsef O. Ødegård som laga denne plana , med stor leikeplass og mange friområder. Friområdene har vore stelt av naboene og er stort sett i god form. Men kvifor vil planleggarane fortsatt ha den såkalla «Trekanten» ved inngangen til B-lauvet fortsatt som friareal? Her kunne det vore plass til 2-3 bo-tomter?

Vi treng nye boligområde på Å-eia. Det er mulig å utvide Børsetlauvet mot skitrekket i Børsetlia, der er nå gamle kulturbeiter som ikkje er i bruk. På «lauvet» idag var det kulturbeite i min ungdom. I heile området mellom «lauvet» og skitrekket har vi sol heile året og fin tilgang til friluftsliv, f.eks tur til Børsetsetra. Det finns og gode sjansar for fine bo-områder på Opdøl, f.eks mellom garden Opdøl og Nebbo, også på Opdølhjellan ved det restaurerte sommarfjøset.

Forsåvidt er det berre å bruke fantasien, eg vil «hyva ballen» over til Å-eid Bygdelag: ordne eit større møte der vi kan diskutere nye bo-felt på Å-eia!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags