Arbeiderpartiet støtter Sykepleierforbundet

Tove-Lise Torve.

Tove-Lise Torve.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevRegjeringen satte for en tid siden ned et arbeidstidsutvalg. Dette utvalget har foreslått å endre arbeidsmiljøloven, slik at arbeidsgiver ensidig kan fastsette turnusplaner uten å inngå avtale med tillitsvalgte. Arbeidstakerne og deres tillitsvalgte får dermed liten innflytelse på turnusene, som kan bli mer belastende enn i dag. Økt arbeidsbelastning kan ramme de ansattes helse og trivsel, og i siste instans svekke kvalitet og pasientsikkerhet i helse- og omsorgstjenestene. 

Sykepleierforbundet har utfordret alle partiene på Stortinget, og spør hva partiene mener om arbeidstidsutvalgets forslag. Arbeiderpartiet vil forsterke arbeidsmiljøloven, ikke svekke loven slik dagens regjering har gjort. Arbeiderpartiet støtter ikke forslag som svekker arbeidstakernes rettigheter. Vårt svar til Sykepleierforbundet er:

«Arbeiderpartiet vil ikke gjennomføre Arbeidstidsutvalgets forslag om at arbeidsgiver ensidig kan fastsette turnusplaner uten å inngå avtale med tillitsvalgte. Utfordringer knyttet til å fastsette turnusplaner må løses uten å ta fra de ansatte sin medbestemmelse».

Vi er dermed enig med Sykepleierforbundet i at forslaget fra arbeidstidsutvalget må avvises.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags