Jobb nr. 1: Arbeid til alle

Ståle Refstie: En stemme til Arbeiderpartiet ved årets Stortingsvalg en stemme på kraftfull innsats for jobbskaping. Arkiv

Ståle Refstie: En stemme til Arbeiderpartiet ved årets Stortingsvalg en stemme på kraftfull innsats for jobbskaping. Arkiv

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevIkke siden 1990-tallet har vi opplevd høyere arbeidsledighet i Norge. Høyre og FrP har svart med skattekutt til de som har mest fra før, samt økt adgang til midlertidige ansettelser. Dette har gjort lite for å skape nye jobber, men mye for å øke forskjellene på folk.

De siste månedene har antallet arbeidsledige registrert hos NAV riktig nok gått svakt ned. Men – antallet som har vært arbeidssøkere i mer enn halvannet år har økt det siste året. Flere går altså ledige lenge. Samtidig synker antallet av oss som er i arbeid, og er nå nede i to tredjedeler av den yrkesaktive befolkningen. Dette bør bekymre oss alle.

Verst er det at arbeidsledigheten øker blant unge i alderen 25-29 år. Dette omfatter både de som har meldt seg arbeidsledige hos NAV, samt de som av ulike grunner har gitt opp å søke jobb. Og – antallet øker! Over 70 000 ungdommer er verken i jobb, utdanning eller annen virksomhet. Unge som blir stående utenfor arbeidslivet. Dette er spesielt alvorlig fordi vi vet at arbeid er nøkkelen til å løse de store utfordringene i Norge – ulikhet, integrering, psykisk sykdom og finansiering av velferden vår. Vi lever ikke av at folk er arbeidsløse. Vi lever av at folk er i arbeid.

Arbeid til alle er jobb nummer én! Slik vil det alltid være for Arbeiderpartiet. Under den rødgrønne regjeringa ble det derfor skapt 355 000 nye arbeidsplasser – to tredjedeler i privat sektor. Da som nå er Arbeiderpartiets mål å skape trygge jobber over hele landet. Vi prioriterer tiltak som virker, og vil bruke pengene mer effektivt mot arbeidsløsheten.

Offentlige investeringer gir femten ganger så mange arbeidsplasser som skattekutt. Det sier SSB. Derfor vil Arbeiderpartiet investere i ting som skaper verdier, slik som nye bygg, veier, menneskers kunnskap, bedrifters idéer, og teknologiens muligheter i næringer som er strategisk viktige for Norge. Dette vil vi gjøre i trepartssamarbeid mellom staten, arbeidstakerorganisasjonene og arbeidsgiverorganisasjonene. Vi vil sikre at faste hele stillinger blir hovedregelen i norsk arbeidsliv. Vi vil bekjempe sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Vi vil slå ring om det statlige eierskapet og sikre nasjonal kontroll over viktige naturressurser, kritisk infrastruktur og strategisk viktig industri. Sist men ikke minst vil vi ta et krafttak for å få unge i arbeid.

En stemme til Arbeiderpartiet ved årets Stortingsvalg en stemme på kraftfull innsats for jobbskaping. På fornyet innsats mot arbeidsledigheten, spesielt blant unge. Samtidig bidrar du til at Tove-Lise Torve igjen kommer inn på Stortinget. Det fortjener både vi og hun.

Valget i år er et verdivalg for framtida. Nå teller hver eneste stemme. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags