Verdivalg for framtida

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevI et leserinnlegg spør Steinar Engeli Johansen fra Møre og Romdsal FrP om hvorfor jeg mener årets valg er et verdivalg. Om det bare skyldes at Arbeiderpartiet sier nei til salg av statens andeler i strategisk viktige norske selskap som Statkraft, Statnett, Hydro og Statoil. Og – han hevder at Arbeiderpartiets klare nei til å svekke fellesskapets eie av viktige nasjonale naturressurser, kritisk infrastruktur og strategisk viktig industri er skremsler og gammelkommunistisk tankegods.

Ja – en stemme til Arbeiderpartiet ved årets stortingsvalg er en stemme mot salg av Norge. Og for at strategisk viktige selskap beholder en sterk forankring i Norge. Men – en stemme til Arbeiderpartiet er også en stemme for et mer rettferdig skattenivå. Og for et ansvarlig skattenivå som trygger vår felles velferd. Det er en stemme for kraftfull innsats for jobbskaping. Og på fornyet innsats mot arbeidsledigheten, spesielt blant unge. Det er en stemme for at faste hele stillinger forblir hovedregelen i norsk arbeidsliv. Og mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Det er en stemme for mindre økonomisk forskjell på folk. For jevnere fordeling. Og for velferdsordninger som bidrar til like muligheter. Det er en stemme for bedre læring og trivsel i fellesskolen. For tidlig innsats og like muligheter for alle. For at flere skal gjennomføre skoleløpet. Og for at læreren skal få være lærer. Det er en stemme for bedre offentlige sykehus og helsetilbud. For tidlig innsats og forebygging av helseplager. Og for bedre psykisk helsehjelp. Det er en stemme for mer ressurser, ansatte, tid og kompetanse i eldreomsorgen. Sist men ikke minst er det en stemme for større og raskere innsats mot menneskeskapte klimaendringer, og for målrettet satsing på grønn norsk teknologi og industri. Alt dette har jeg utdypet og argumentert for i en serie leserinnlegg den siste måneden.

Valget i år handler om retningen på samfunnsutviklinga i årene framover. Om vi skal bygge et sosialdemokratisk velferdssamfunn, eller fortsette å tufte samfunnet på Høyre og FrP sine verdier, med usosiale skattekutt, sentralisering, privatisering, mindre trygghet i arbeidslivet og tro på at markedet ordner alt. Derfor er dette et verdivalg for framtida.

Arbeiderpartiet går til valg på fire hovedsaker: Arbeid, kunnskap, helse og klima. Våre løsninger er rotfestet i trua på framtida, fellesskapet og velferdsstaten. Stødig fundamentert på sosialdemokratiske verdier som frihet, like muligheter, rettferdig fordeling og solidaritet. Arbeid til alle er et hovedmål. For oss er det en gjensidig sammenheng mellom verdiskaping og velferd. Samtidig har vi vilje til politisk styring. Vi tror på offentlige fellesskapsløsninger som er like for alle. Vi vil at enkeltmennesker skal ha innflytelse både på egen tilværelse og på sammfunnsutviklinga. Det er en grunnverdi for oss. Fellesskapet skal legge premissene for sammfunnsutviklinga, ikke markedet. Alle skal bidra til fellesskapet, men de som har mye skal også bidra mest. De som er sterkest skal bære den tyngste børa.

Nå teller hver eneste stemme. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags