Franzefoss svarer på kritikken: - Vi tar naboer og miljøet på alvor

Av
DEL

Leserbrev13. februar hadde vi en brann i en lagerhaug med trevirke på gjenvinningsanlegget vårt på Sunndalsøra. Ordinært trevirke regnes ikke som brannfarlig, og selvantenning i trevirke er sjeldent og ikke noe vi har opplevd tidligere.

Likevel skjedde det som ikke skulle skje. Vi har full forståelse for at en brann er belastende, og beklager på det sterkeste det som har skjedd.

Vi i Franzefoss Gjenvinning er svært opptatt av å redusere den belastningen vår virksomhet kan ha for våre naboer og miljøet så mye som mulig. I høst la vi om håndteringen av trevirke nettopp av hensyn til våre naboer etter en uheldig episode med støv under kverning av trevirke. Vi bestemte oss derfor for å slutte med kverning på Sunndalsøra. Vi lagret trevirket på anlegget i påvente av å finne en aktør som kan behandle trevirket for oss annet sted, med færre naboer rundt. Den løsningen kom på plass 4. februar, og vi hadde begynt å kjøre ut trevirke noen dager før brannen oppstod. Vi hadde ikke uvanlig store mengder trevirke på anlegget når brannen oppstod.

Vi vil nå gjennomgå våre rutiner for å se om vi kan gjøre ytterligere tiltak, og gjøre det vi kan for at dette ikke skal skje igjen.

Vi vil rette en stor takk til brannvesenet, sivilforsvaret, kommunen og gode naboer og våre egne ansatte for deres innsats og godt samarbeid under brannen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags