Hold elvebredden ryddig om våren

Michael Puffer.

Michael Puffer.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDet har vært en streng og snørik vinter i hele Norge som vi stadig ble informert om i nyhetene. Også i Oppdal og Sunndal kommune ligger det fortsatt mye snø på fjellet.

Nå har våren kommet til regionen vår og været har blitt så fint at snøen begynner å smelte. Smeltevannet renner ned bekkene og kommer til å samle seg i Driva. På grunn av de store snømengdene på fjellet, kan det forventes en stor flom i Driva i år. Vi vet alle hvor stor elven kan bli og hvor mye skade en stor flom kan forårsake.

Fiskesperren i Driva er nå på plass og kommer til å bli utsatt for flommene som kommer de neste årene. Sperren er en fast installasjon og kan ta skade ved en flom. Spesielt store gjenstander som trær, rask og rundballer kan sette seg fast på sperren og kan skade anlegget. Dette er selvfølgelig ikke ønskelig fordi det koster penger til å fjerne disse tingene og til å reparere anlegget. Derfor er det lurt å unngå slike situasjoner.

En annen ting er at videre forsøpling av naturen vår må forhindres. Plast og spesielt landbruksplast som ligger i kantskogene til Driva, kan fort bli tatt av flommen og finner veien sin til havet. Dette vil være svært uheldig, både for naturen og for oss mennesker. Derfor oppfordres nå alle som har eiendom langs Driva til å rydde bort trær, plast, landbruksplast og alt annet av rusk og rask som en flom kan ta med seg. Som kjent kan søppelen leveres på godkjente mottak både i Oppdal og Sunndal kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags