Vi eldre fortjener å få de hjelpetjenester vi har behov for

Av
DEL

LeserbrevJeg har vært syk en periode, og har derfor hatt tilsyn fra hjemmesykepleien. Hjemmesykepleien har en stab av hyggelige pleiere som jeg har satt stor pris på. Etter hvert begynte jeg å merke meg hvilke spørsmål de alle stilte meg, om hva jeg klarte og ikke klarte selv, og forslag til hvordan jeg kunne klare meg på egen hånd. I utgangspunktet er jo dette bra, men jeg føler likevel at dette er en måte for å få meg til å gjøre ting som jeg ikke lenger mestrer når jeg nå er i mitt 94-ende år. Jeg har aldri bedt om hjelp til noe jeg klarer selv. Jeg trenger nå hjelp til drypping av øynene, noe jeg selv har klart i ca. 20 år. Men jeg har blitt så skjelvhendt at dette blir vanskelig. Istedenfor å få hjelp, har jeg nå fått forslag fra saksbehandler i hjemmesykepleien om å kjøpe meg et hjelpemiddel, slik at jeg kan klare dette selv. Dersom hjemmesykepleien likevel er innom, bør de fortsatt kunne yte en slik dryppe-service etter min mening.

Jeg har også bedt om å få middag fra helsetunet 2 dager pr uke, for matlysten er dårlig, og lysten til å lage middag er borte. Dette kan jeg ikke uten videre få innvilget uten å gå gjennom en ernæringstest, veies og måles og svare på en rekke spørsmål. Det blir anbefalt at man ordner middag selv. Jeg trodde faktisk at næringsrik mat til eldre var et prioritert tilbud fra helsetjenesten i Sunndal Kommune.

Jeg vet at alle pleiere må gå gjennom kurs for å lære hvordan de skal få eldre til å klare seg selv, men dette må ikke gå ut over den hjelpen vi faktisk trenger. Her må de bruke mye tid, etter min mening misbruk av tid, på å bekrefte alt som blir pålagt dem, istedenfor å bruke tiden de har på å hjelpe oss eldre.

Etter et langt liv synes jeg vi eldre fortjener å få de hjelpetjenester vi har behov for.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags