Publikumseffekten har avgjort mer enn en kamp - møt opp på Sande!

Av
DEL

LeserbrevLørdag er det full serierunde igjen på Sande, og aller først ut er Sunndal IL Fotballs damelag i 2. divisjon. Etter å ha klart å beholde plassen i divisjonen år etter år, går det nå rykter om at laget er forsterket. Dersom damene får publikumsstøtten de fortjener, kan Hødd virkelig få føle at de er på bortebane, selv om de kommer fra Varg ILs heimebane i Ulsteinvik.

Etter mange «magre år» er Sunndal IL Fotballs herrelag igjen tilbake på et nivå som det smaker alvor av. Rett etter damekampen, som for øvrig spilles på kunstgressbanen, får rødtrøyene prøve seg mot Eidsvold Turn, et lag som har uttalte ambisjoner om spill i 2. divisjon etter denne sesongen.

Naturgresset på Sande stadion håper en skal bety en fordel for heimelaget når det møter lag som har gjort seg avhengige av kunstgress. I tillegg bør heimelaget dra fordel av et publikum som fullt og helt er på deres side.

For noen år siden var det virkelig stemning når det var kamp på Sande, og de gjestende lag ble mer enn en gang skremt både av fjellene, snøfonnene og heimepublikummet. «Bunkersgjengen» med ryggen mot steinura og engasjerte SIL-supportere på tribunene ga klare og høylytte beskjeder til både spillere og dommertrio. Det var kamp på og utafor banen!

Uansett hvordan kampene utvikler seg lørdag, både dame- og herrelaget fortjener og trenger all den hjelp et godt heimepublikum kan gi. Publikumseffekten har avgjort mer enn en kamp, og det kan gjerne skje dobbelt i serieåpningen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags