Edgar Bæverfjord svarer Knut Fredriksen: «Nå nytter det ikke lenger med synsing og løse påstander»

Edgar Bæverfjord.

Edgar Bæverfjord.

Av
DEL

LeserbrevMed forskrekkelse leste jeg Knut Fredriksens innlegg i Driva om pleie og omsorgstjenestene i Sunndal kommune.

Jeg vil først understreke at saken mellom Gunn Inger Reiten og Sunndal kommune kjenner jeg kun fra avisene. Dette innlegget må derfor ikke bli tatt til inntekt for noen av partene i den saken.

Men så til Knut Fredriksen og hans innlegg. Han angriper samtlige ansatte i helsevesenet i Sunndal på en utspekulert og nedrig måte. Ja, han bruker ovennevnte sak til å fremme egne udokumenterte påstander om en hardtarbeidende yrkesgruppe med høy etisk standard. Det er til å bli kvalm av.J

eg har vært allvorlig sjuk i mange år. Og har lang erfaring med ulike helseinstitusjoner som Helse Midt Norge, Helse Møre og Romsdal og Sunndal kommune. I tillegg har jeg vært så heldig å ha noen tillitsverv i disse intitusjonene, noe som har gitt meg anledning til å komme «under huden» på mange av dem og på den måten fått innsikt i arbeidsmetoder og etisk tenkning. Og jeg forsikrer Knut Fredriksen og muligens flere om at det alltid er pasientens og de pårørendes beste som har prioritet.

Når jeg har pratet med ansatte i pleie og omsorg i helseforetak og andre kommuner er det en gjenganger: Du er heldig som bor i Sunndal. Der er alt på stell 24/7. Det er trygt å skrive ut folk dit, der er det høy faglig standard, gode etiske holdninger og gode administrative støttefunksjoner.

Det er altså disse menneskene som arbeider, ofte under stort press, du Knut Fredriksen, henger ut som overgripere og spioner. Udokumentert, basert på ryktespredning, og mest overraskende, uten forbehold av noe slag. Du bør skamme deg.

Jeg synes også, sakens karakter tatt i betraktning, at tiden er kommet der du bør legge fram eventuelle bevis du måtte ha i saken om du har bare antydning til ryggrad. Nå nytter det ikke lenger med synsing og løse påstander. Vi følger med.

Til Sunndal kommune vil jeg si: Dere har et arbeidsgiveransvar, og til fagforeningene, dere har et medlemsansvar. Ansatte i helsetjenestene i Sunndal kommune er angrepet offentlig for overgrep og nærmest sadisme. Vil dere sitte rolig og se på det, eller vil dere gå til kilden. Det er Knut Fredriksen som er kilden, så da burde det være enkelt å få eventuell dokumentasjon. Det skylder dere de som arbeider i helsevesenet i kommunen vår.

Som jeg skrev tidligere i innlegget har jeg vært alivorlig syk i mange år. Om ikke annet har det gitt meg et innblikk i hva helsevesnet kjemper med. Både på kommunalt og helseforetaksnivå. Og jeg er glad for å bo i Norge.

Så er det slik at «mye vil ha mer, og fanden vil ha fler». Kan det være mulig at helsetjenestene i Sunndal kommune er blitt så bra, og vi innbyggerne så godt vant, at vi bare passivt forlanger mer, mer..., uten tanke på at det går en grense både økonomisk og personellmessig for enhver tjeneste?

I Sunndal kommune har vi en helsetjeneste på alle plan som ivaretar innbyggerne på en høyt nivå etisk og materielt. Det kan mange misunne oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags