Er du tunghørt, Bent Høie?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå er det nok. Mer enn nok.

DEL

LeserbrevVi kan ikke lenger finne oss i at helseminister Høie og regjeringen toer sine hender. Innbyggerne i Møre og Romsdal har krav på et godt, trygt og likeverdig helsetilbud i hele fylket.

Tusenvis av mennesker har i vinter aksjonert mot kuttforslagene i Helse Møre og Romsdal. Det har vært høylytte protester og demonstrasjoner fra folk i alle aldre, fra alle sosiale lag.

Folk har gått i gule vester og fakkeltog i hele fylket. Det er publisert utallige presseoppslag og leserinnlegg fra fortvilte pasienter, pårørende, tillitsvalgte, ansatte og folkevalgte.

Kommunestyrer, formannskap og fylkesutvalg har vedtatt kraftfulle tverrpolitiske uttalelser mot kuttene. Det samme har snart alle fylkespartiene i Møre og Romsdal, også regjeringspartiene.

Men lytter helseminister Høie og regjeringen? Nei. De bryr seg ingenting om våre bekymringer, ingenting om våre protester, ingenting om våre krav.

Høie toer sine hender og sier det er helseforetakets ansvar å holde seg innenfor vedtatte budsjett.

Bent Høie, er du tunghørt!?

Sykehusene er kraftig underfinansiert. Regjeringen må bevilge mer penger. Nå. Og så må du som helseminister ta ansvar. Du må slutte å gjemme deg bak helseforetaket.

Dersom fødeavdelingen i Kristiansund, rehabiliteringssenteret i Aure og på Mork, eller døgntilbudet for psykisk syke på Sjøholt blir lagt ned, så er det ditt og regjeringens ansvar Bent Høie. Ingen andres.

Hører du!?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags