Helseforetaksmodellen: Elendigheten skyldes fordekt og bevisst underbudsjettering fra regjeringen

John Bjørn Koksvik. (Arkiv)

John Bjørn Koksvik. (Arkiv)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev

Jeg synes følgende viktige forståelse kommer for lite fram: Helseforetaksmodellen forutsetter REELL budsjettering over statsbudsjettet. Elendigheten nå skyldes fordekt og bevisst underbudsjettering fra regjeringen, hvor godt betalte byråkrater skjermer statsråden og får beskjed om å gjøre det mulige innenfor alt for trange økonomiske rammer. Jobben blir umulig å gjøre forsvarlig, og de får urimelig godt betalt for å gjennomføre løsninger som er farlige for distriktene og undergraver utkantene. På sikt vil dette føre til at folketallet går tilbake i utkantene, da ungdommen ikke tør bosette seg så langt fra sikre fødeavdelinger og for den del akuttmottak som gjør livet trygt. Det vil rent makroøkonomisk føre til et «mer økonomisk» og «effektivt» storsamfunn, - jevnfør den sentraliserings-effektiviseringen som Sverige gjennomførte i stor stil for noen få generasjoner siden, og samlet det vesentligste av Sveriges befolkning i Sør-Sverige, - nærmest avfolket den nordlige delen…

Støre er selv kun vant til livet i Oslo og ellers i større sentra med god helsesikkerhet, - og han er lojal mot Stoltenberg som innførte foretaksmodellen, - men når han avviser kritikk mot denne nå, MÅ han presisere at den forutsetter forsvarlig budsjettering! - for å opprettholde et forsvarlig helsemessig sikkerhetstilbud! NÅ undergraves distriktene og sentraliseringen forsterkes på effektivt høyrevis så fordekt at folk ellers rundt omkring ikke skjønner saken/ hva som foregår! Det er en «stille» / fordekt tvangsgjennomføring av uforsvarlig helseforetaksbudsjettering i en «effektiv» rasjonalisering/ sentralisering av storsamfunnet som egentlig foregår. Helseforetaksmodellen blir misbrukt som et redskap til denne samfunnsomstillingen(!), og det gjør at modellen er blitt farlig og må vrakes! Denne sammenhengen MÅ tydeligere fram!

Til ordfører Kjell Neergaard: Takk for flott reaksjon og opptreden nå nylig i denne saken!! Og likeså takk til ordfører Ingrid Rangønes for sterk og flott innsats for å belyse saken for sentrale myndigheter!!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags