Svar til redaktøren i Aura Avis: Likegyldigheten og vankunnigheten skinner tydelig igjennom

Bjørn Stomsvik. (Arkiv)

Bjørn Stomsvik. (Arkiv)

Av
DEL

LeserbrevHerr redaktør! Vi viser til Deres leder i Aura Avis fredag 15. mars 2019.

Til Deres orientering; Sunndal kulturråds oppgave er å arbeide for våre medlemmers beste, og våre medlemmer er kulturarbeidere i Sunndal. Dette ble forholdsvis grundig kommunisert i et orienteringsmøte om Kulturrådet 19.02.2019. Aura Avis var ikke representert, verken med redaktør eller journalist.

Når man leser Deres raljering om kulturrådets standpunkt vedr. vår kommunes tilskudd til KKKK-festivalen i Kristiansund, skinner likegyldigheten og vankunnigheten tydelig gjennom.

De flagger at deler av KKKK foregår innenfor Sunndals grenser. Det er korrekt. Men hvor mange sunndalinger er det som benytter seg av dette tilbudet? Det gjør vi nå en innsats for å finne ut, ved at vi har bedt om innsyn i hvor mye er KKKK tilført fra Sunndal kommune fra ordningen ble innført, og til i dag. Likeledes; hvor mange billetter er det solgt til disse forestillingene.

Når disse tallene foreligger, vil det være mulig å foreta en edruelig vurdering av berettigelsen av disse tilskuddene, basert på fakta.

Videre blir det prestert å lage en polemikk mellom Dem og kulturrådet, og det uten at kulturrådet er tilstede! Til overmål tar De grundig feil. Det er kulturfestivalen og Jazzåteateret som har mottatt kommunal støtte, og så har de i sin tur betalt de honorarer som har vært avtalt med profesjonelle aktører. Akkurat som når andre deler av kulturlivet i Sunndal gjør, når det blir hentet inn profesjonell kompetanse utenbygds fra!

Det er også korrekt når redaktøren hevder at kulturlivet i Sunndal trenger impulser og inspirasjon utenfra. Men å hente inn forestillinger fra KKKK usett og uhørt blir for upresist. Det blir som å skyte rype med hagle i Kvenndalen når skytteren og rypa befinner seg i hver sin ende av dalen. Presist blir det når Øksendal Songlag engasjerer Per Oddvar Hildre til å kjøre seminar som tilbud til alle korsangere i kommunen.

Og så til Peder Rensvik. Dette har aldri handlet om Peder Rensvik. Han har for øvrig sluttet som leder i KKKK. Nå heter lederen Kine, hun er fra Tingvoll, og er en utmerket folkemusikkutøver.

Og når redaktøren avslutter med å påstå at Peder Rensvik fortjener rød løper neste gang han kommer til Sunndal, så tar redaktøren feil. Peder Rensvik skulle ha gått på rød løper hver dag i hele resten av sitt liv. Han har lagt ned en fantastisk kjempeinnsats for kulturen på Nordmøre!

Tullete debatt? Sunndal kulturråd deltar helst ikke i tullete debatter. Stryk tullete, så deltar vi gjerne!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags