Et «lite» problem

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNyhetene er noen ganger overraskende. Mandag fikk vi levert den viktigste og mest dramatiske rapporten i år. Ifølge IPBES (miljøstatus multinasjonal organisasjon) som har samlet 15 000 studier, har vi et problem. En million arter av dyr, fugler, insekter, planter og fisk er i ferd med å bli utryddet på grunn av klimaendringer, forurensning, nedbygging av naturområder og ødeleggelse av havet. 75 prosent av naturen på jorda er i dårlig stand. Dagen etter kom IMF (International Monetary Fund) med råd for mer økonomisk vekst i Norge og at vi bør kutte i støtten til de syke. Det er nettopp økonomisk vekst uten omtanke for natur og mennesker som har ført oss dit. Kan vi virkelig late som ingenting skjer?

Jeg mener nei. Jeg mener at vi må gjøre noe nå. Fordi det som står på spill i dag er mer enn at mygg dør og ikke plager oss lenger. Eller at du ikke kommer til å se en frosk eller ei humle på tur. Faktum er at vi også er truet. Det er meg, det er deg, det er mitt barn og ditt barn. Vi klarer oss ikke uten bier. Vi klarer oss ikke uten dyrkbar jord, fisk, fugler og planter. Jeg ønsker å bidra til en løsning. Derfor er jeg kandidat for Miljøpartiet de Grønne i Sunndal.

Sammen må vi lære å tenke annerledes. Vi må lære å ta valg for naturen og for hverandre. De unge har forstått det, de streiker, de vil at vi skal ta ansvar sammen med dem. MdG har en politisk plattform med tre grunnleggende solidaritetsprinsipper: solidaritet med andre mennesker, solidaritet med fremtidige generasjoner og solidaritet med dyr og natur. Både FNs klimapanel og IPBES sier at det ikke er for sent. Vi har konkrete tiltak, fra det lokale til det globale. Når viljen er der er det utrolig hva vi kan få til sammen. Her, i Sunndal, skal vi gjøre alt vi kan for naturen, for hverandre, for dem som kommer etter oss. Stem MdG.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags