Støtter anbefalingen om at ordføreren går ut av styret i næringsselskapet

Ordfører Ståle Refstie.

Ordfører Ståle Refstie.

Av
DEL

LeserbrevI etterkant av onsdagens kommunestyremøte må jeg klargjøre noen fakta om ordførerens rolle i Sunndal Næringsselskap AS.

Næringsselskapet utfører viktige utviklingsoppgaver på oppdrag fra Sunndal kommune. Kommunen er majoritetseier i selskapet, og ordføreren har derfor vært styreleder i 30 år. Ordføreren er nominert til dette vervet av kommunestyret, og blir valgt på generalforsamling i selskapet. Dette er i tråd med tidligere vedtak i kommunestyret, og med kommunens eierskapsmelding som sier at «Ordføreren i Sunndal er styreleder, varaordfører er eierrepresentant og kommunedirektør er observatør i styret.»

Om ordføreren skal ha en annen rolle, er det kommunestyret som må vurdere dette - ikke ordføreren selv. Kommunestyret har vedtatt å gjennomgå næringsarbeidet i Sunndal i forbindelse med utarbeidingen av ny næringsplan for kommunen. Dette arbeidet skal starte i høst, og det blir da naturlig å vurdere ordførerens rolle.

I vinter gjennomførte kommunen en ekstern evaluering av næringsarbeidet i Sunndal, etter initiativ fra fylkeskommunen. Konklusjonene og anbefalingene fra evalueringen vil bli fulgt opp når kommunen snart skal gjennomgå næringsarbeidet. Én av konklusjonene er at ordførerens rolle som styreleder i Sunndal Næringsselskap skaper uklarhet i ansvarsforholdene for kommunens næringsarbeid. Det anbefales derfor at ordføreren går ut av styret i Næringsselskapet, men oppnevnes som observatør til styret slik som Kommunedirektøren.

Jeg er trygg på at utarbeidingen av ny næringsplan blir en god og ryddig prosess i det nye kommunestyret etter valget. For min del støtter jeg anbefalingen om at ordføreren går ut av styret i næringsselskapet, men oppnevnes som observatør.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags