Politikerne bør lytte til Ola E. Hals

Av
DEL

LeserbrevI Aura Avis var det et veldig bra innlegg av Ola E. Hals. Håper at også de 'store' politikere kan lese det og så igjen ta ansvar og ikke legge seg flate for populistiske trender.

Det Hals skriver er barnelærdom for oss gamlinger. Selv er jeg ikke politisk eller religiøst interessert, men kan ikke unngå å legge merke til alle de paradoks som dukker opp både på hjemmebane og ute i den store verden. Hvorfor er 'alle' sinte på Israel og klandrer dette landet for konfliktene med nabofolket, men ingen nevner med et ord den stengte grensen mellom Egypt og Gazastripen? Mangel på forsyninger til befolkningen i Gazastripen kan vel enkelt fikses fra et vennligsinnet Egypt, eller er de ikke vennligsinnet? Hva er det egypterne frykter?

Går vi inn på Google Earth er det ikke rare detaljene vi får fram fra grensestripene. 'Trump sin mur' er mange sinte på, likeledes med Israels murer mot øst, men egypterne får ha sin mur 'i fred'. Mange har sagt at Gazastripen er en tikkende bombe, og med rette. De som styrer der har et fiendebilde som rettesnor. Helt i fra barnsben av blir folket opplært i at jøder er det verste som finnes og at de skal utryddes. Holocaust blir fornektet osv. osv. Fredsprisvinner Arafat drev i sin tid opplæring til militante medborgere, og målet var tilintetgjørelse av alle jøder. Arafat yndet å vri halsen om på levende kyllinger for å vise hvordan jødene skulle behandles.

Dessverre er det slik mange steder på vår lille klode at maktglade ledere har nytte av gamle eller også nye, oppkonstruerte fiendebilder. For oss vanlige mennesker og nasjoner er vi vel best tjent med å ha venner. For befolkningen på Gazastripen og i områdene øst for Israel hadde det vel lønt seg å skjønne at Israel aldri sendte den første raketten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags